'Koronavirüs aşısını vurdurursanız eşcinsel olursunuz'

İsrail'de Ultra-Ortodoks Daniel Asor adlı haham, takipçilerine "onları eşcinsel yapabileceği" gerekçesiyle Kovid-19 aşısı olmaktan kaçınmaları çağrısı ülkede tepkilere neden oldu.

'Koronavirüs aşısını vurdurursanız eşcinsel olursunuz'
'Koronavirüs aşısını vurdurursanız eşcinsel olursunuz'
GİRİŞ 18.01.2021 14:59 GÜNCELLEME 19.01.2021 13:45
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

İsrail'de Ultra-Ortodoks Haham Daniel Asor adlı haham takipçilerine "Kovid-19 aşısı olursanız eşcinsel olursunuz" çağrısı tepkilere neden oldu.Haham Asor, takipçilerine Kovid-19 aşısından kaçınmaları tavsiyesinde bulundu.

 

"KÜRESEL ÇAPTA KÖTÜ NİYETLİ YÖNETİMİN PARÇASI"

İsrail medyasından yer alan habere göre, sosyal medyada takipçi sayısı fazla olan  Haham Daniel Asor, aşılama çabalarının "yeni bir dünya düzeni kurmaya" çalışan "küresel çapta kötü niyetli bir yönetimin" parçası olduğunu iddia etti.

 

AÇIKLAMA ORTODOKSLARI İKİYE BÖLDÜ

Haham Asor'un aşı ve eşcinsellik arasında bir bağlantı olduğu iddiası, koronavirüs aşısı vurdurmak için gönüllü olmaya çağıran önde gelen Ortodoks hahamların açıklamalarına tezat oluşturduğu belirtildi. Öte yandan, LGBT hakları grubu Havruta da Asor'un yorumlarına cevaben "Şu anda eli kulağındaki yeni üyelerimizi karşılamaya hazırlanıyoruz" dedi.

225 BİN KİŞİYE İKİNCİ AŞI VURULDU

Dünyanın en hızlı aşılamalarından birini kararlılıkla sürdüren İsrail, mart ayı ortalarına kadar 9 milyon vatandaşının 5 milyonunu aşılamayı ve ekonomisini yeniden açmayı hedefliyor. İki milyondan fazla İsrailli çoktan ilk doz aşıyı yaptırdı, yaklaşık 225 bin kişiye de ikinci doz aşılar vuruldu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 89
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Aha işte bizde bu kafadan çok var… Yorumlara baktım da hemen atlamışlar bile… Ya gerçekten komedi bunlar ya… Ahanda şimdi aşı olmama gerekçelerine bir yenisini daha eklediler… Neden aşı olmuyorsun? Eşcinsel olmamak için… Ama karşısındaki de senin erkekliğin bir aşıyla gidecek kadar mıymış dese ne yapacaklar bilinmez
    Cevapla
  • Birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    çünki kişiler. yedikleri içtikleri şeylere dikakt etmedikleri için. yada edemedikleri için.hücreler. genler. bozulıur.bilgisayara. giren virisü düşünün.insan vucududa. bu şekilde. bozulur.ne ahlak kalır. nede. vicdan.ama şimdi durum çok başka.elini mahkum ettiler.namaz ile dua ile. çok yardım istemeliyiz. yaradandan. veselam
    Cevapla
  • Fazıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı fitneye fesada sürükleyen kavim.
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahudilerde eşcinsellik sorun mu, olmaması gerek
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler için eşcinsellik sorun değil zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat