Kritik ziyaret öncesi AB'den Türkiye'ye mesaj!

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB-Türkiye ilişkileri açısından ortamın geçen yazdan iyi olduğunu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Brüksel'de yapacağı görüşmede dinamikleri değiştirebileceklerini söyledi.

Kritik ziyaret öncesi AB'den Türkiye'ye mesaj!
Kritik ziyaret öncesi AB'den Türkiye'ye mesaj!
GİRİŞ 19.01.2021 20:08 GÜNCELLEME 19.01.2021 20:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Borrell, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda "ortak dışişleri ve savunma politikası" konulu oturumda milletvekillerine bilgi verdi.

Çavuşoğlu ile 21 Ocak'ta görüşecek olan Borrell, "Uzun bir toplantı yapacağız. Daha iyi bir anlayış bulmaya çalışacağız." dedi.

AB liderlerinin 10 Aralık'taki zirve toplantısında Türkiye ile daha iyi komşuluk için açık bir sinyal verdiğini vurgulayan Borrell, "Bunun için iki tarafın da çabası gerekiyor." ifadesini kullandı.

Borrell, Türkiye-AB ilişkileri ve Çavuşoğlu ile yapacağı toplantı hakkında şunları dile getirdi:

"Şu andaki ortam geçen yazdan daha iyi. Çavuşoğlu ile görüşmemin, ağustosta Malta'da yaptığımız bir saat sürmeyen toplantıdan daha uzun sürmesini ümit ediyorum. Dinamikleri değiştirebilecek miyiz, buna bakacağız. Ben değiştirebileceğimizden eminim."

Çavuşoğlu, 20-22 Ocak tarihlerindeki Brüksel ziyaretinde Borrell'in yanı sıra AB Konseyi ve AB Komisyonu yetkilileriyle görüşecek. Çavuşoğlu ayrıca Belçika Dışişleri Bakanı Sophie Wilmes ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ayrı ayrı görüşmeler yapacak.

YORUMLAR 2
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyi bir kom$uluk bile milimetre ile veriliyor ne fazlasi nede azi.Yani yine elleri tetikte..
    Cevapla
  • NuR76 3 yıl önce Şikayet Et
    MART ayinda göcmenler icin Türkiye ile iyi olalim imzayi atsin oyunu oynuyor AB! Türkiye anlasmaya imza attiktan sonra yine saldiriya Ab gecer! Tabi Biden de Ab ile beraber saldıracak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular