New York’ta imzalar atıldı! BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) İstanbul'a taşınıyor

Son Dakika haberi; Dışişleri Bakanlığı'nca, BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi'nin (OCHA) İstanbul'a taşınması anlaşmasına ilişkin, 'Söz konusu gelişme, İstanbul’un bir BM merkezi haline getirilmesi hedefi çerçevesinde girişimci ve insani dış politikamızda atılmış somut bir adımdır' açıklaması yapıldı.

New York’ta imzalar atıldı! BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) İstanbul'a taşınıyor
New York’ta imzalar atıldı! BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) İstanbul'a taşınıyor
GİRİŞ 22.01.2021 00:33 GÜNCELLEME 22.01.2021 01:03
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bakanlık, BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) İstanbul Ofisi’nin Ev Sahibi Ülke Anlaşmasının imzalanmasına ilişkin bir açıklama yayımladı.

BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA)

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi’nin (OCHA) Cenevre’de küresel operasyonlardan sorumlu mevcudiyetinin İstanbul’a taşınmasını öngören ev sahibi ülke anlaşması bugün (21 Ocak) New York’ta imzalanmıştır. Söz konusu gelişme, İstanbul’un bir BM merkezi haline getirilmesi hedefi çerçevesinde girişimci ve insani dış politikamızda atılmış somut bir adımdır. Suriye krizinin insani boyutunda ve genel olarak çok taraflı dış politikamızın icrasında temel uluslararası ortaklarımızdan birisi olan OCHA’nın bu yöndeki kararı uluslararası toplumun ülkemize duyduğu güvenin tezahürü ve küresel insani konulardaki öncü konumumuzun teyididir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • SORU 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen de mi Brütüs? Daha Konstantin Sözleşmesi'nin yarası kapanmadıydı. ("İstanbul Sözleşmesi" diyerek İstanbul'un adını kirletmek istemedim. O sözleşme Konstantin’e daha uygun olur.)
    Cevapla
  • Zuagır 3 yıl önce Şikayet Et
    Burası guvenlı ulke onlarda kabul edıyor artık eylemlerın provoke edılmesınden korkuluyor olmalı ancak burayıda karıstırmak ıstenebılır hep boyle olmustur nıye guvenelımkı !
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    İstememe hakkımız var mı?
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Guzel bir haber.
    Cevapla
  • Ömer KARA 3 yıl önce Şikayet Et
    Burnuma hiç iyi kokular gelmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!