Çin’de resmi bayram öncesi 15 milyon kişi aşılandı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Hastalık Önleme Merkezi Denetçisi Wang Bin, Çin’de 15 milyondan kişinin aşılandığını açıkladı.

Çin’de resmi bayram öncesi 15 milyon kişi aşılandı
Çin’de resmi bayram öncesi 15 milyon kişi aşılandı
GİRİŞ 22.01.2021 12:04 GÜNCELLEME 22.01.2021 12:04

Çin Devlet Konseyi'ne bağlı Covid-19 Ortak Önleme ve Kontrol Mekanizması tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Wang Bin, mevcut durumda yine ağırlıklı olarak sınır kapılarında çalışan, uluslararası ve yurt içi taşımacılık yapan ve kamu hizmetleri sağlayan yüksek risk altındaki kişileri aşılama programının düzenli bir şekilde ilerletildiğini bildirdi.

Wang Bin, Çin'de toplam 15 milyondan fazla kişinin aşılandığını belirtti.

ÇİN'DE AŞILAMA PROGRAMI
 
Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ulusal Sağlık Komisyonu Sözcüsü Mi Feng, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) gönderdiği sağlık ekibinin Çin ziyaretiyle ilgili son durumu anlattı.

Mi Feng, 14 Ocak’ta Çin'e ulaşan ekibin karantina altında olduğuna işaret ederek, bu süreçte video konferans yönetimiyle düzenlenen toplantılarda uzmanların çalışma gündeminin belirlendiğini ve geçen temmuz ayında üzerinde uzlaşma sağlanan görevlere göre Covid-19’un kaynağının bulunması yönünde düzenli araştırmaların başlatılacağını dile getirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...