İsrail'in siber ikna ordusu iş başında! Hedef Arap halkı

İsrail'in Arap halkını "normalleşmeye" ikna etmek için sosyal medya üzerinden algı operasyonları yaptığı ortaya çıktı. Son aylarda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Sudan ve Fas hükümetleriyle anlaşmalar imzalayan İsrail, Arap halkını ikna etme çabasına girdi.

İsrail'in siber ikna ordusu iş başında! Hedef Arap halkı
İsrail'in siber ikna ordusu iş başında! Hedef Arap halkı
GİRİŞ 23.01.2021 11:13 GÜNCELLEME 23.01.2021 11:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail'in Arap halkını "normalleşmeye" ikna etmek için sosyal medya üzerinden algı operasyonları yaptığı ortaya çıktı. Son aylarda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Sudan ve Fas hükümetleriyle anlaşmalar imzalayan İsrail, Arap halkını ikna etme çabasına girdi. Bunun için İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Arapça bilen özel ekibi gece gündüz çalışıyor ve Arapça kampanyalar düzenliyor.

Özel ekip sosyal medya üzerinden her ay 100 milyon kişiye ulaşıyor. Bir kampanyada, Arapça "barış" ve İbranice karşılığı olan "Şalom" kelimelerinin kullanıldığı müzik, yemek ve spor konularında mesajlar yayınlandı.

HEDEF ARAP GENÇLER

İbranice öğretme bahanesi ile akıllı telefonlara yüklenen özel uygulamalarla Arap gençlere propaganda yapılıyor. Kalpleri ve akılları kazanma stratejisini izleyen İsrailliler, işgali "çok dostane kültürel bir pencereden" sunmayı hedefliyor. Arapça etkileşimleri, suçlarını haklı göstermek ve Filistin halkına yönelik sempati duygularını azaltmak için adeta bir silah gibi kullanıyorlar.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 4
  • Abdullah b. 3 yıl önce Şikayet Et
    onlar siber ordular kurarken 1 avuz yahudi ortadoğu yu sekillendirirken 1.5 milyar müslüman ne yapıyordu veya ne yaptı sadece izlemek
    Cevapla
  • vahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan boş durmaz....Böylece yaptıkları zulüm yanlarına kar mı kalacak sanıyorlar...Müslüman uyan....Ahiret var.Zülme razı olma...
    Cevapla
  • kerasuslu 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı taktiği bizede uygulamadıklarını nerden biliyoruz.
    Cevapla
  • kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet kesinlikle sistematik olarak Arapça twit atıyorlar. Normalleşmeyi savunan Arapların videolarını paylaşıyorlar. Dillerinden barış ve sevgi sözcükleri eksik olmuyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!