Rusya'dan açıklama: Biden'ın START Anlaşması teklifini olumlu karşılıyoruz

Kremlin, her şeyin teklifin ayrıntılarına bağlı olacağını belirterek ABD'nin Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın (New START) uzatılmasına ilişkin önerisinin memnuniyetle karşılandığını duyurdu.

Rusya'dan açıklama: Biden'ın START Anlaşması teklifini olumlu karşılıyoruz
Rusya'dan açıklama: Biden'ın START Anlaşması teklifini olumlu karşılıyoruz
GİRİŞ 23.01.2021 12:42 GÜNCELLEME 23.01.2021 12:42

TASS haber ajansı, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov'un "Rusya, New START'ın korunmasından ve ilgili müzakerelerin yapılması için zaman kazanılması amacıyla anlaşmanın süresinin uzatılmasından yana" sözlerine yer verdi.

Peskov, bu süreçte tarafların birbirlerinin çekincelerini dikkate almasının önemli olduğunu vurguladı.

Moskova'nın anlaşmanın uzatılmasına dair Washington'dan resmi bir teklif alıp almadığı konusuna ilişkin de konuşan Peskov, şu anda bununla ilgili hiçbir ayrıntı olmadığını kaydetti.

ABD'nin ne teklif edeceğini Rusya'nın henüz bilmediğini belirten Kremlin Sözcüsü, Rusya'nın tutumununsa "iyi bilindiğini ve istikrarlı" olduğunu ekledi.

Birden fazla medya kuruluşu ABD'li yetkililerden alıntı yaparak Joe Biden yönetiminin 5 Şubat'ta süresi dolacak olan New START için beş yıl daha uzatma isteyeceğini bildirmişti.

Rusya ve ABD, her tarafın konuşlandırdığı nükleer savaş başlıklarının ve stratejik dağıtım sistemlerinin sayılarının sınırlarını belirleyen New START'ı 2010 yılında imzalamıştı.

İki nükleer süper güç arasında yürürlükte olan son nükleer silah kontrol anlaşması New START, tarafların uzlaşması sonucu en fazla beş yıl süreyle uzatılabiliyor.

KAYNAK: XİNHUA HABER AJANSI
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu