'Kedilerin dedesi' Hacı Yunus hayatını kaybetti

Kudüs'te kedi ve kuşları beslemesiyle tanınan Filistinli Hacı Hasan Yunus'un koronavirüs nedeniyle ölümü yüzlerce kişiyi yasa boğdu. Pek çok insan sosyal medya platformlarından Yunus'un fotoğraflarını paylaşarak üzüntülerini dile getirdi

'Kedilerin dedesi' Hacı Yunus hayatını kaybetti
'Kedilerin dedesi' Hacı Yunus hayatını kaybetti
GİRİŞ 23.01.2021 13:28 GÜNCELLEME 23.01.2021 13:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İsrail'in işgali altındaki Kudüs'teki El Aksa Camii bölgesindeki kedileri besleyen ve "Kedilerin dedesi" olarak anılan Filistinli yaşlı adam Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Bölgede çok sevilen Hacı Hasan Yunus'un ölüm haberi yüzlerce kişiyi yasa boğarken çok sayıda kişi duydukları üzüntüyü sosyal medya platformlarından dile getirdi. Twitter kullanıcıları, Hz. Muhammed'in ashabından olan ve sahipsiz kedi yavrularını besleyip büyüttüğü için kedilerin babası olarak anılan "Ebu Hureyre" hashtag'i altında yüzlerce mesaj yayınlayarak Yunus'un fotoğraflarını paylaştı.

SOSYAL MEDYADAN ÇOK SAYIDA MESAJ PAYLAŞILDI

Bir kullanıcı, "Kudüs'te üzücü bir gün. Hacı Hasan Yunus, koronavirüs nedeniyle bugün öldü. Merhametli yüreğini ve iyi davranışlarını hatırlayacağız. Kuşlar ve kediler onu hatırlayacak ve sevenleri harika gülüşünü hatırlayacak" paylaşımında bulundu.

Bir başka kullanıcı ise "Öbür dünyada El Aksa'nın kuşları ve kedileri onun yaptıklarını anlatacak" ifadelerini kullandı.

Büyük bir üzüntü ve sabırla yas tutuyoruz diyen bir başka kullanıcı da "Bugün herkes sizin için ağlıyor, çocuklar, kuşlar, taşlar. Seni tanıyan herkes seni sevdi" yorumunda bulundu.

Yerel basındaki haberlere göre Yunus, yaklaşık 30 yıldır her sabah kediler için yiyecek, kuşlar için tohum ve çocuklar için şekerlerle doldurduğu çantasıyla memleketi Ara'dan El Aksa'ya gidiyordu. Yunus, gidemediği günlerde ise arkadaşlarına hayvanları beslemelerini söylüyordu. Daha önce röportaj veren Yunus, "Yüce Allah beni bu rolle onurlandırdı. Oradaki kediler beni çok iyi tanıyor ve onlara çok bağlıyım" açıklamasında bulunmuştu.

YORUMLAR 8
  • sait dbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • aölmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah teala rahmet eylesin
    Cevapla
  • bos adam 3 yıl önce Şikayet Et
    tanimam bilmem ama iman güzelligi var simasında ...rabbim taksiratını af eyle rahmeti ile muamele eyleye..
    Cevapla
  • Beşer 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu Rabbimin böyle görevler vererek sevdiği kullarına.Allah (c.c) rahmet eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı