Husilerin başkent Riyad'a füze saldırısı son anda engellendi

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Riyad'a gönderilen düşman bir hava unsurunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Suudi Arabistan medyasında çıkan bazı haberlerde, koalisyon güçlerinin imha ettiği hava unsurunun Husi milislerin Riyad'a gönderdiği roket olduğu bilgisi paylaşıldı.

Husilerin başkent Riyad'a füze saldırısı son anda engellendi
Husilerin başkent Riyad'a füze saldırısı son anda engellendi
GİRİŞ 23.01.2021 16:45 GÜNCELLEME 25.01.2021 08:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın el-İhbariye televizyonunun haberine göre, koalisyon güçleri yaptığı açıklamada, Riyad semalarında "düşman bir hava unsurunun" tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu unsurun imha edildiği kaydedilirken, bunun ne olduğu ve nereden gönderildiğine ilişkin bilgi verilmedi.

Suudi Arabistan medyasında çıkan bazı haberlerde de, koalisyon güçlerinin imha ettiği hava unsurunun Husi milislerin Riyad'a gönderdiği roket olduğu bilgisi paylaşıldı.

Husilerden ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

İran'ın desteklediği Husiler, Suudi Arabistan'ın güney bölgelerine yönelik roket, balistik füze ve silahlı insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlerken, bu askeri operasyonların Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin saldırılarına cevap olarak gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husiler'e karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Murat07 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Araplara daha fazla silah satmak için füzeyi kendisi fırlatmıştır. Şov olsun diye kendi hava savunma sistemleri ile de imha etmiştir. Ben olmazsam güvende değilsiniz mesajı veriyordur.
    Cevapla
  • Alemdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle gizli bilgileri açıkca paylaşmak cesaret ister. Sizin gibi istihbaratcı arkadaşlar olmasa böyle bilgileri nereden alacaz. Sağolun bizi aydınlatığınız için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...