ABD Başkanı Joe Biden ilk o ismi aradı

ABD'de birçok ilke imza atan Başkanlık yemin töreninin ardından görevine hızlı bir başlangıç yapan Joe Biden'ın ilk aradığı isim İngiltere Başbakanı Boris Johnson oldu. Biden'ın Johnson'a " İki ülke arasında uzun suredir devam eden ittifakı derinleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dediği ifade edildi.

ABD Başkanı Joe Biden ilk o ismi aradı
ABD Başkanı Joe Biden ilk o ismi aradı
GİRİŞ 24.01.2021 12:42 GÜNCELLEME 24.01.2021 12:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD'nin 46'ncı Başkanı olarak göreve başlayan Joe Biden'ın göreve başladığı andan itibaren ilk aradığı ismin İngiltere Başbakanı Boris Boris Johnson olduğu ifade edildi. Biden Johnson'u telefonda arayarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesine vurgu yaptığı açıklandı. İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara’dan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Boris Johnson’ın, ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve göreve başlaması nedeniyle Biden’ı tebrik ettiği belirtildi. Başbakan Johnson’ın, ABD Başkanı Biden’ın iklim değişikliğine ilişkin Paris Anlaşmasına yeniden katılma kararını memnuniyetle karşıladığı ve iki liderin, pandemi sırasında dünyanın karşı karşıya olduğu önemli mücadeleleri ele aldığı ifade edildi. Ayrıca liderlerin, NATO ittifakına ve demokrasiyi korumaya ve insan haklarını geliştirmeye yönelik ortak değerlere bağlılıklarını yeniden teyit ettiği belirtilirken; iki ülke arasındaki olası bir serbest ticaret anlaşmasının faydalarının ele alındığı ve şartların izin vermesi durumunda yüz yüze görüşmeyi kararlaştırdığı ifade edildi.

“İTTİFAKI DERİNLEŞTİRMEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM”

Öte yandan Johnson, Biden’la görüşmesine dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bu akşam Başkan Joe Biden ile konuşmak harikaydı. Covid-19’dan çevreci ve sürdürülebilir bir şekilde kurtulma gayreti içindeyken, iki ülke arasında uzun suredir devam eden ittifakı derinleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 11
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    chp-hdp-ip-sp bayram ediyor.
    Cevapla
  • 7654 3 yıl önce Şikayet Et
    hayır ilk bu ismi aramadı abdbaşkanı ilk kanada meksika komşularını aradı
    Cevapla
  • Ziyaretçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı cinsin sarısı ve karası. Nolacak ki başkasını aramasına gerek yok.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çekişmeyelim birlikte dünyayı sömürelim diye aradı herhalde.. İngiltere ye yakınlaşan Türkiye AMAAANN DİKKAT.. AMANN DİKKAT.. SU UYUR, DÜŞMAN da UYUR.. AMAAAA İNGİLİZ UYUMAZ..
    Cevapla
  • mordekai/21 3 yıl önce Şikayet Et
    Boris abi tam da abdest almaya giderken Joe aramış
    Cevapla
  • Hay Allah :-) 3 yıl önce Şikayet Et
    cok güzel yorum :-) :-)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'