Çin ile Hint askerleri arasında çatışma çıktı

Çin ve Hint askerlerinin, sınır bölgesi Sikkim eyaletinde bir kez daha çatışmaya girdiği belirtildi. Hint medyası olayda her iki taraftan da yaralananların olduğunu belirtirken, Hindistan Ordusu olayı "küçük bir anlaşmazlık" olarak niteledi. Çin ise, olayın doğru olmadığını belirtti.

Çin ile Hint askerleri arasında çatışma çıktı
Çin ile Hint askerleri arasında çatışma çıktı
GİRİŞ 25.01.2021 10:48 GÜNCELLEME 25.01.2021 11:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hint basınında yer alan haberlerde, Çin ve Hint askerleri arasında Hindistan'ın Nepal ve Butan arasındaki Sikkim eyaletinin kuzeyindeki Naku La geçidinde çatıştığı, her iki taraftan da yaralıların olduğu bildirildi.

Hindistan Ordusu'ndan yapılan açıklamada, 20 Ocak'ta iki ülkenin askerleri arasında "küçük bir anlaşmazlık" meydana geldiği, olayın daha önce belirlenen protokoller çerçevesinde bölgedeki komutanlar tarafından çözüme kavuşturulduğu ifade edildi.

Çin ise, olayın doğru olmadığını belirtti.

SİKKİM BÖLGESİ İKİ ÜLKE ARASINDA BÜYÜK ÇATIŞMALARA NEDEN OLUYOR

Çin ve Hint askerleri, 2020 Haziran'ında sınırın kuzeybatısındaki Ladak bölgesinde bulunan Galvan Vadisi'nde çatışmış, olayda 20 Hint askeri hayatını kaybetmişti.

İki ülke arasındaki Himalaya Dağları'nın çevrelediği belirsiz sınır hattı Çin ve Hindistan arasında egemenlik tartışmalarına neden oluyor. Akarsuların, göllerin, buzulların ve karlı zirvelerin bulunduğu 3 bin 500 kilometrelik sınır, tarafları sık sık karşı karşıya getiriyor.

Pekin yönetimi, "Güney Tibet" olarak adlandırdığı Hindistan'ın Arunaçal Pradeş eyaletindeki 90 bin kilometrekarelik toprakta hak iddia ederken, Yeni Delhi ise Aksay Çin platolarını kapsayan 38 bin kilometrekarelik alanın Çin tarafından işgal edildiğini savunuyor.

Taraflar, uzun yıllardır süregelen görüşmelere rağmen egemenlik ihtilaflarını çözemezken, iki ülke arasındaki gerilim, 2017'de Çin'in bölgedeki sınır yolunu tartışmalı bir platoya uzatmaya çalışması üzerine artmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyaletin ismi sakıncalı abi, kk yı oraya muhtar olarak gönderelim savunduğu namussuz siyaseti ile oraya demokrasi getirir çinlilierle hintliler birbirini yer, hiç olmassa bu dünyada Bi işe yaramış olur.
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Sikkim sizin bölgeniz mi.?Bunun için savaşılır mı?Aslında dünya nüfusunun azalması için bu iki gücün birbirini yemesi lazım.
    Cevapla
  • spikerlerin işi zor 3 yıl önce Şikayet Et
    bölgedeki olay umarım fazla büyümez.haber spikerlerimizin işi zorlaşmasın.eyalet ismi sıkıntı.
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah Yersiniz Bir Birinizi Kefereler
    Cevapla
  • Barış 3 yıl önce Şikayet Et
    Üstteki asker mutlu, baksana Maykıl Ceksin hareketi yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı