BM iki ülkeyi uyardı: Çekirge istilası geliyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Pazar günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftalarda Etiyopya ve Kenya'nın büyük bölümünde çöl çekirgesi istilası beklendiğine dair uyarıda bulundu.

BM iki ülkeyi uyardı: Çekirge istilası geliyor
BM iki ülkeyi uyardı: Çekirge istilası geliyor
GİRİŞ 25.01.2021 19:09 GÜNCELLEME 25.01.2021 19:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

FAO'nun son duruma ilişkin yaptığı bilgilendirmeye göre, Afrika Boynuzu bölgesinde hakim olan kurak mevsim koşullarının Kenya ve Etiyopya'nın büyük bölümünde çöl çekirgesi istilasının yolunu açması bekleniyor.

FAO'nun son raporunda, "Bazı bölgelerde kurak hava koşulları devam ederken, çekirge sürülerinin Etiyopya'nın güney ve kuzey kesimleri ile Kenya'nın kuzey ve orta bölgelerine yayılması bekleniyor" diye belirtildi.

Raporda, "Önümüzdeki haftalarda meydana gelecek herhangi bir yağış, sürülerin olgunlaşıp yumurta bırakmasına yol açacak ve Şubat ve Mart aylarında yumurtadan çıkanlar sürüler oluşturacak" ifadeleri yer aldı.

Rapora göre üreme miktarını daha düşük tutabilmek amacıyla mevcut çekirge sürüsü popülasyonlarını azaltmak için her iki ülkede de yoğun kara ve hava kontrol operasyonları devam ediyor.

Bu ayın başlarında Etiyopya hükümeti, çöl çekirgesi istilasıyla mücadele için riskli bölgelere uçak ve helikopterler gönderdiğini duyurmuştu.

Uçak ve helikopterler, çekirge istilasının kapsamını değerlendirmek ve çöl çekirgelerinden etkilenen bölgeleri ilaçlamak için kullanılıyor.

 

KAYNAK: XINHUA HABER AJANSI
YORUMLAR 4
  • uygar 3 yıl önce Şikayet Et
    ne kıyameti türkler yok olmadan arılar yok olmadan yahudiler yok olmadan kıyamet kopmaz. yeryüzünde tek bir müslüman kaldığı sürece kıyamet kopmaz
    Cevapla
  • Bozoklu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaklaşıyor yaklaşmakta olan
    Cevapla
  • Ahirzaman 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamet yaklaştı kim iman ederse kendini kurtardı. Kim inkar ederse Allah muhafaza imansız gider. Kim bir kavme ortak olursa onlardandır.
    Cevapla
  • Semiha 3 yıl önce Şikayet Et
    Biraz iyi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti