Bazı evcil hayvan türlerine de COVID-19 aşısı yapılabilir

İngiltere ve ABD'deki bilim insanları COVID-19‘un kedi, köpek gibi evcil hayvanlara bulaşabildiğine dikkat çekti: Enfeksiyonun yayılmasını engellemek için bazı evcil hayvan türlerinin de aşılanması gerekebilir.

Bazı evcil hayvan türlerine de COVID-19 aşısı yapılabilir
Bazı evcil hayvan türlerine de COVID-19 aşısı yapılabilir
GİRİŞ 26.01.2021 13:24 GÜNCELLEME 26.01.2021 13:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere’deki East Anglia Üniversitesi ve Earlham Enstitüsü ve ABD’deki Minnesota Üniversitesi'nden bilim insanları, akademik bir dergide yayımlanan başyazıda, virüsün hayvanlarda evrimleşmeye devam etmesi ve ardından insanlara bulaşması ihtimalinin, “Halk sağlığı açısından uzun vadeli ama önemli bir risk” teşkil ettiğini açıkladı.

Bilim insanları yaptığı açıklamada, “Enfeksiyonun yayılmasını engellemek için bazı evcil hayvan türlerinin de aşılanması gerekebilir. Bu ihtimali gözden kaçırmamalı” dedi.

"HERHANGİ BİR OLASILIĞA HAZILIKLI OLMALIYIZ"

Genetik profesörü Cock van Oosterhout, salgından korunmak için bazı evcil hayvanlar için de aşı uygulamasının gündeme gelmesi gerektiğini söyledi:

”Riski azaltmak için bir önlem olarak evcil hayvanlar ve besi hayvanları için de aşı geliştirmek mantıklı. COVID-19 söz konusu olduğunda herhangi bir olasılığa ciddi anlamda hazırlıklı olmalıyız. Bence bunu yapmanın en iyi yolu, hayvanlar için de aşı geliştirme seçeneğini dikkate almaktır. Rusya "evcil hayvanlar için aşı geliştirmeye başlattı.”

BİNLERCE VİZON İTLAF EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Danimarka hükümeti, ülkedeki yüzlerce COVID-19 vakasının, çiftliklerde yaşayan vizonlarla ilişkili bir koronavirüs varyantından kaynaklandığını tespit edilmesinin ardından milyonlarca vizonu itlaf etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • uygurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim kedi kovidten öldü. bize kovid bulaştı. kediden mi yoksa veterinerdeykenmi bilmiyoruz. elhamdülillah, biz zorda olsa kurtulduk.
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    insana deger verilmezse hayvan bela olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri