ABD Ordusu'ndan Suudi Arabistan'da yeni üs hamlesi

İran'ın muhtemel bir saldırısına karşı ABD'nin Suudi Arabistan'ın batısındaki çölde birden fazla liman ve hava üssünü kullandığı bununla birlikte yeni üsler için de yer arayışında olduğu belirtildi.

ABD Ordusu'ndan Suudi Arabistan'da yeni üs hamlesi
ABD Ordusu'ndan Suudi Arabistan'da yeni üs hamlesi
GİRİŞ 27.01.2021 16:35 GÜNCELLEME 28.01.2021 10:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, İran'ın balistik füze saldırıları olasılığına karşı ABD Ordusu'nun son dönemde Suudi Arabistan'da alternatif üsleri kullandığını söyledi.

Personelin ve ağır askeri ekipmanın aktarılabileceği yeni üsler için yer baktıklarını kaydeden McKenzie, bu üslerin İran'ın olası bir saldırısı sonrasında Katar ve Kuveyt'teki üslere alternatif olabileceğini belirtti.

Üs arayışının askeri bir yığınak niteliği taşımadığını ancak İran'ın saldırı ihtimaline karşı personelin, uçakların ve her türlü askeri ekipmanın taşınması için seçenek olarak yapıldığını savunan McKenzie, Suud içinde başka üsse nakliye tatbikatları gerçekleştirdikleri bilgisini paylaştı.

Suudi Arabistan'da başkent Riyad yakınındaki Prens Sultan Üssü'nde halihazırda binlerce ABD askerinin bulunduğuna işaret edilen haberde, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki suikastının ardından Donald Trump yönetiminin Riyad ile geliştirdiği yakın ilişkiler sayesinde Suud'daki Amerikan askeri varlığının 2019'dan itibaren arttığına dikkat çekildi.

Yanbu kıyısındaki ticari ve endüstriyel limanların geliştirilmesi, Tebuk ve Taif'te iki hava üssünün ABD ordusunun kullanımına uygun hale getirilmesi için ABD'nin Suudi Arabistan ile müzakerelerinin devam ettiği haberde yer aldı.

Haberde ayrıca, Suudi Arabistan'ın hem askeri hem diğer amaçlar için kullanılabilecek üslerin altyapı inşasının maliyetini üstleneceği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Ankarali 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudi arabistan iyice amerikanın güdümüne girdi ele gelince şapur şupur bize gelince yarabbi şükür
    Cevapla
  • Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelecek hepsi çöp olacak
    Cevapla
  • 0007 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD önce kişkirtiyor sonra silah satiyor iran burada hakli kimseyi tehdit etmiyor Yahudilerden başka.
    Cevapla
  • Mevlüt 3 yıl önce Şikayet Et
    Mekke'de bir üs iyi olur ABD ve İsrail için. Allah'ım Suudiler yüzünden bunların oyuncağı olduk ya.
    Cevapla
  • ercu 3 yıl önce Şikayet Et
    Iranı bahane gosterip herseye cullaniyorlar. Tiyatro gibi herkes rolunu oynuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı