Kongre baskının sembol isminden Trump'a şok: Aleyhinde ifade

ABD'de kongre baskılarının sembol ismi olan; mızrağı, kürk şapkası, boyalı yüzü ve boynuzlarıyla "Qanon Şamanı" olarak tanınan Jacob Chansley'den Trump'ı şoke edecek bir davranış geldi. Chansley'in azil davasında eski ABD Başkanı Donald Trump aleyhinde ifade vermek istediği ifade edildi.

Kongre baskının sembol isminden Trump'a şok: Aleyhinde ifade
Kongre baskının sembol isminden Trump'a şok: Aleyhinde ifade
GİRİŞ 29.01.2021 15:08 GÜNCELLEME 29.01.2021 15:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kongre baskını sonrasında kamu düzenini bozma ve mülke zarar verme suçlamasıyla gözaltına alınan ve baskının sembol ismi olan Jacob Chansley, Trump'ın Kongre baskınında gözaltına alınanlar için af çıkarmamasına tepki göstererek "ihanete uğradıklarını" savundu. 

Chansley, Başkan Trump'ın aleyhinde açılacak olan davada ifade vermek istediğini de söyledi.

TRUMP'IN ÇAĞRISIYLA KATILDIĞINI SÖYLEDİ

Teksaslı bir emlakçı olan ve özel uçağıyla saldırı günü Washington DC'ye gelen Chansley, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada baskına 'korkunç derecede sevdiği" Trump'ın çağrısıyla katıldığını belirterek, "Başkanımın çağrısına uydum. Bizden yapmamızı istediği şeyi yaptım. Tüm vatanseverlerin orada olmasını o istedi" dedi. 

AZİL DAVASI 8 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK

Doanld Trump'ın azil davası 8 Şubat'ta başlayacak. Trump, Senato'da görülecek davada beş kişininin yaşamını yitirdiği Kongre baskınından önceki konuşmasıyla "destekçilerine isyana teşvik" suçlamasıyla yargılanacak. 

YORUMLAR 1
  • ümit*korku 3 yıl önce Şikayet Et
    kral öldü yaşasın yeni kral
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız