DSÖ, Wuhan'daki pazarda! Koronavirüsün kalbine iniliyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), corona virüs salgınının çıkış yeri olarak bilinen Çin'in Wuhan kentindeki çalışmalarını sürdürüyor. Uzmanlar, virüsün ilk görüldüğü yer olduğu belirtilen deniz ürünleri pazarına girdi. 2 hafta sürecek incelemeler sonucunda ekipler, virüsün kaynağı konusunda kesin bilgilere ulaşmayı hedefliyor.

GİRİŞ 31.01.2021 15:13 GÜNCELLEME 31.01.2021 15:50
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi, yeni tip corona virüsün (Covid-19) kökenlerini araştırmak üzere salgının çıktığı Wuhan kentinde deniz ürünleri gıda pazarında incelemelerde bulundu.

DSÖ heyeti, Wuhan’daki saha çalışmalarının 3'üncü gününde gıda dağıtım merkezi olarak bilinen Baishazhou gıda pazarında saha çalışmalarına devam etti.

Batılı uzmanlara çok sayıda polis ve Çinli yetkilinin refakat etmesi dikkat çekti.

Öte yandan heyetin, Covid-19’un ilk dönemlerini yansıtan bir müzeyi ziyaret ettiği belirtildi.

Heyet, virüsün kökenini araştırmak için başlattığı saha çalışmalarında Hubey Çin ve Batı Tıbbı Bütünleşik Bölge Hastanesini ve Wuhan Jinyintan hastanesinde incelemelerde bulunmuştu.

ABD, Avustralya, Almanya, Japonya, İngiltere, Rusya, Hollanda, Katar ve Vietnam'dan uzman ve araştırmacılardan oluşan heyet, 14 Ocak'ta özel uçakla kente gelmişti.

Kente vardıktan sonra 14 günlük karantinaya alınan heyet, bu süreçte Çinli yetkililerle çevrim içi toplantılarla bilgi alışverişinde bulunmuştu.

DSÖ heyeti, ilk olarak ocak başında Çin'e gitmiş ancak Pekin yönetiminin geçerli vizeler alınmadığı uyarısını yapmasının ardından geri dönmek zorunda kalmıştı.

COVİD-19 İLK KEZ WUHAN'DAKİ GIDA PAZARINDA GÖRÜLMÜŞTÜ

Dünya, Covid-19 salgınından ilk kez, Çin'in 31 Aralık 2019'da Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde "kaynağı bilinmeyen gizemli solunum yolu hastalığı"nın ortaya çıktığını DSÖ'ye bildirmesiyle haberdar olmuştu.

Hastalık, ilk kez Wuhan kentindeki deniz ürünleri gıda pazarını ziyaret eden kişilerde görülmüş, sebebi anlaşılamayan "solunum rahatsızlığı" şikayetiyle 17 Kasım'da ilk hasta hastaneye başvurmuştu.

Akciğer iltihaplanmasına yol açan hastalığa yarasalarda bulunan bir beta corona virüsün mutasyona uğramış hali olduğu tahmin edilen, daha önce bilinmeyen türdeki bir corona virüsün sebep olduğu anlaşılmıştı.

ÇİN, SORUŞTURMA ÇAĞRILARINI GERİ ÇEVİRMİŞTİ

Çin, daha önce ABD yönetiminin virüsün kökenine dair soruşturma başlatılmasına dair talebini reddetmiş, Avustralya hükümetinin Nisan 2020'de DSÖ'ye uluslararası soruşturma çağrısı yapması üzerine bu ülkeye de ihracat kısıtlamaları getirmişti.

Dünya Sağlık Örgütü ekibi 2 haftalık Wuhan çalışmaları boyunca çeşitli laboratuvar ve hastaneleri de ziyaret edecek. Corona virüsün kaynağının net olarak bulunmasının yıllar sürebileceği belirtiliyor.

YORUMLAR 55
  • Müsre 3 yıl önce Şikayet Et
    Köpek kedi kuş yılan domuz vs vs ne yedikleri belli değil pis insanlar.
    Cevapla
  • dedektif 3 yıl önce Şikayet Et
    çok komiksiniz yaaa virüsü üreten milletin üstüne salan bide olay yerine dönmüş inceleme yapıyo sonuç ne çıkar sizce
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    hepsi sahtekar. danışıklı dövüş yapıyorlar.katiller
    Cevapla
  • 1 vatandaş19 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu DSÖ aradan 1 yıl geçmiş yaptığına bak. Bulsan ne olur. Olacak olmuş herkesin dünyası başına yıkılmış 1 yıldır. Bunun başladığı tarihte neredeydiniz. Ancak yönlendirme yaptınız. Her ülkeden yıllık milyonlarca dolar para alarak acaba bu paraları geri milletin başına bela olarak mı kullanıyorsunuz .. her şey çok şüpheli bunlarda. Madem belirli bir yardım da bulunamadınız o zaman niye her yıl milyarlarca dolar para topluyorsunuz. Üstelik asıl bu paralar nereye harcanıyor asıl mesele bu
    Cevapla
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    DsÖ çin hepsi aynı. Tiyatro oynuyorlar.öldürücülugu %0.3 olan bır virüs için dünyayı bitirdiler.ekonomisi bitmeyen devlet kalmadı. Yahu akıllı olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü