Çin 'vur' emri verdi! Japonya alarma geçti!

Japonya'nın, Çin'in sahil güvenlik ekiplerine ülkenin egemenliğini ihlal eden unsurları vurma yetkisi vermesinin ardından, alarma geçtiği iddia edildi.

Çin 'vur' emri verdi! Japonya alarma geçti!
Çin 'vur' emri verdi! Japonya alarma geçti!
GİRİŞ 01.02.2021 03:23 GÜNCELLEME 01.02.2021 03:24
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Japan Times'ta yer alan haberde, ismi açıklanmayan Japonya Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin, Çin'in çıkardığı yasanın uluslararası hukuka dayalı düzeni sarsabileceği uyarısında bulunduğu kaydedildi.

JAPONYA SENKAKU ADALARI'NDA ALARMA GEÇTİ!

Haberde, Tokyo yönetiminin, Çin ile ihtilafa konu olan Doğu Çin Denizi'ndeki tartışmalı Senkaku Adaları üzerinden meydana gelebilecek askeri hareketliliğe hazırlandığı ve alarm durumunda olduğu belirtildi.

Ayrıca, haberde, iktidardaki Liberal Demokrat Parti'den bazı isimlerin Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin Çin'in askeri girişimlerde bulunması halinde "daha büyük bir rol oynaması gerektiği" ifade edildi.

ÇİN HERHANGİ BİR İHLALDE VURABİLECEK

Japonya Ulusal Güvenlik Konseyi, 29 Ocak'ta bölgesel meseleleri görüşmek üzere toplanmış, Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi ise düzenlediği basın toplantısında, "Çin, hukuku, uluslararası hukukun aksine uygulamamalıdır." uyarısında bulunmuştu.

Çin'de yürürlüğe giren kanun uyarınca, sahil güvenlik ekiplerine, "denizlerde yabancı kuruluşlar veya şahıslar tarafından ulusal egemenlik ve yargı yetkisinin ihlal edildiği durumlarda silah kullanımı da dahil gerekli tüm tedbirleri alma" yetkisi tanınmıştı.

Yasayla ayrıca sahil güvenliğe, Çin'in hak iddia ettiği resifler ile adalar üzerine inşa edilen diğer ülkelere ait yapıları yıkma ve Çin'in kara sularına yasa dışı olarak giren yabancı gemileri ele geçirme yetkisi de verilmişti.

Söz konusu yasanın ihtilaflı Güney Çin Denizi'ndeki çatışma riskini artırabileceği kaydediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 40
  • Hsnej 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey çin sen kimsin ya.
    Cevapla
  • Son Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    La karisacaksa karissin ya bizde yunandan baslayip viyanada yarim kalan hesabi tamamlariz. Osmanli geri gelecek Kim ne derse desin
    Cevapla
  • Selami Nallar 3 yıl önce Şikayet Et
    Japonya acilen 30 adet Bayraktar TB2, 10 adet Aksungur, 10 adet AKINCI almalı. Çini başka türlü dengeleyemez.
    Cevapla
  • ddddd 3 yıl önce Şikayet Et
    Hahaha çok güldüm:D. Önce bize lazım o dediklerinden. Daha bizde yok:)
    Cevapla
  • Enver 3 yıl önce Şikayet Et
    abd nin kuklalarından biri de japonya. kendi komşularınla birlikte yaşamaya bakmalılar. kore'yi de bölen abd şeytanı değil mi?
    Cevapla
  • Rıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka biraz tarih oku zamanında Amerika Birleşik devletleri Koreye müdaheale etmeseydi bügün bütün ülkeler Kore, Japonya, Indonezya, Tayvan Filipinlinler hepsi bütün ülkeler komunist Çin olurdu!
    Cevapla
  • Rahat dur çin 3 yıl önce Şikayet Et
    Japonya diger ülkelere benzemez. Çin şamarı yer ama Ortalikta karışır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti