Dünyayı şaşkına çeviren görüntüler! Ajanslar hayrete düşüren kareleri servis etti

Bir din okulunun başkanı olan Haham Meshulam Dovid Soloveitchik, koronavirüs nedeniyle dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Uluslararası haber ajansları Reuters ve AP'nin İsrail'deki cenaze töreninden dünyaya servis ettiği fotoğraflar dünyayı tam anlamıyla şoka uğrattı.

GİRİŞ 01.02.2021 07:52 GÜNCELLEME 01.02.2021 10:14
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını dünyaya diz çöktürmeye devam ederken, İsrail'de on binlerce kişinin hiçbir önlem almadan doldurduğu sokakların görüntüsü, gündem yarattı.

Bir din okulunun başkanı olan Haham Meshulam Dovid Soloveitchik, koronavirüs nedeniyle dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Virüse geçen yıl yakalanan Haham Meshulam Dovid Soloveitchik'in durumu, hafta sonu bir anda kötüye giderek ağırlaşmıştı. "Yeşivaların başlarının büyüğü" olarak bilinen Soloveitchik, İsrail ultra-Ortodoks toplumunda güçlü bir ses olarak tanındı.

99 yaşındaki din adamının yaşamını yitirmesinin ardından dün öğlen saatlerinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye 10 binlerce kişi katılınca, ortaya da bu inanması güç görüntüler çıktı. 

SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI

Pandemi sırasında ülkenin büyük halka açık toplantıları yasaklamasına karşı gelen binlerce Ultra Ortodoks İsrailli koronavirüs kısıtlamalarına saygı göstermeyi reddetti.

10'dan fazla kişinin açık hava toplantılarında bir araya gelmesine getirilen kısıtlamaları kamuoyu önünde reddeden kalabalıklar, hahamın evinin dışında toplandı.

Cenaze alayı, Sanhedria mahallesindeki yeşivasının karşısındaki evinden saat 11'de ayrıldı. Har Hamenuhot mezarlığına gömülecek olan din adamının cenazesi için binlerce kişi toplandı.

Ynet haber sitesinin bildirdiğine göre, polis halkı geçit törenine veya cenazeye katılmamaya çağırdı ve cenazeyle bağlantılı kitlesel toplantıları önlemek için toplum liderleriyle "görüşmelerde" olduklarını söyledi.

Ancak Harediler olarak da bilinen Ultra-Ortodoks Yahudiler, İsrail polisinin tüm çağrılarına rağmen, Kudüs'teki dini faaliyetlerin önde gelen isimlerinden Haham Soloveithick'in Sanhedria mahallesinde düzenlenen cenaze törenine katıldı. 

POLİS CENAZE ALANINDAN ÇEKİLDİ

The Times of İsreal ve Jaruselam Post başta olmak üzere, İsrail medyasında yer alan haberlere göre, önlem almakta başarısız olan polis, cenaze töreni alanından çekildi.

Binlerce siyah giysili ultra-Ortodoks İsrailli, Soloveitchik'in gömüleceği mezarlığa doğru ilerlerken, uçsuz bucaksız, siyah bir deniz gibi görünüyordu. 

ÇOĞUNLUK MASKE TAKMADI

Ultra Ortodoks Yahudilerin büyük çoğunluğu yüz maskesi takmıyordu. Takanlar da maskelerini boyunlarına ya da burunlarının altına indirmişti.

Hayrete düşüren görüntüler, ülkenin şiddetli salgını kontrol altına almaya yönelik aşılama kampanyasını baltaladı ve Mart seçimlerinde Başbakan Netanyahu'ya zarar verebilir.

Cenazede, 98 yaşındaki Haham Yitzhok Scheiner'in de tedavi gördüğü Hadassah Ein Kerem hastanesinde hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail, virüsle mücadele için uygulanan üçüncü karantinanın son haftasında olmasına rağmen enfeksiyon oranları yüksek seyrediyor ve her gün binlerce yeni vaka teşhis ediliyor.

İsrail Sağlık Bakanlığı, pandeminin başlamasından bu yana 640 binden fazla koronavirüs vakası olduğunu açıklamıştı. Ayrıca ülkede en az 4 bin 745 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 58
  • hakmyemez 3 yıl önce Şikayet Et
    hic bukadar cok cehennem odunlarini bir arada görmemistim- filistinli mazlumlarin ahini nasil ödeyecek bunlar
    Cevapla
  • Neco 3 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun
    Cevapla
  • pusula 3 yıl önce Şikayet Et
    din tüccarları her yerde var. bitmedi bitmeyecek
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar kim olursa olsun bir ölmüşün arkasında bir şey demeyin insanlar hakında iyi düşününki allah karşınıza iyilik çıkarsın İSLAMDA bedua yoktur DUA vardır YARABİM bütün yanlış yolda olan insanları islah edesin İNŞELLAH
    Cevapla
  • Fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkasindan konustugumuz kişi yahudi dinsiz biri aman konusmayak gunahini mi aliriz desek de olmaz mumin degil yani bilmem anlatabildim mi?
    Cevapla
  • M.i. 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi hepsi birlikte Allah ın azabı virüse dü Çar kalıp birlikte topluca kaybolsada dünyada bir huzur bulsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu