Suriye sahası karıştı: ABD/YPG ile Rusya/Esed arasında çatışma

Rusya ve Hizbullah, Esed rejiminin YPG/PKK ile çatıştığı Kamışlı'ya takviye ekipler gönderdi. Suriye sahasındaki son durumu değerlendiren Abdullah Ağar ise, bölgede çeşitli çatışmaların olduğunu ve Türkiye'nin de baskılanmaya çalışılacağını söyledi.

Suriye sahası karıştı: ABD/YPG ile Rusya/Esed arasında çatışma
Suriye sahası karıştı: ABD/YPG ile Rusya/Esed arasında çatışma
GİRİŞ 01.02.2021 17:07 GÜNCELLEME 01.02.2021 17:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Esed rejiminin terör örgütü YPG/PKK ile çatıştığı Kamışlı kentine Rusya takviye asker ve militan gönderdi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Rusya, askeri havalimanı bulundurduğu Kamışlı kentine son 10 günde 250 askerden oluşan takviye birlikler gönderdi. 150 Hizbullah militanı da bölgeye intikal ederek rejim güçlerinin karargahlarına yerleşti. Diğer yandan Esed rejimi ordusu da kendisine bağlı Şebbiha milislerine ağır silah eğitimi vermeye başladı.

Suriye sahasındaki son durumu değerlendiren Abdullah Ağar ise, "Suriye'de YPG/PYD/ABD ile Rejim/Rusya arasında yaşanan gerilimin kökeninde bizim YPG/PKK'yı vurduğumuz Ayn İsa'nın ve içinden geçen M-4 karayolunun kontrolü, statüsü ve kimin hakimiyetinde olacakları var. Gerilim neden arttı? Ama sorun buralarla sınırlı değil. Rejim/Rusya, YPG/PKK'nın Ayn el Arap (Kobani), Tel Rıfat ve Menbiç'e erişimini engellemekle tehdit ederken, YPG/PKK/ABD; Rejim ve Rusya'yı Kamışlı ve Haseke'de baskılıyor. Karşılıklı yığınaklar, gerilim ve iddialar artıyor. Rakka ve Deyr ezZur'da da kaynama var. Türkiye'nin kontrolündeki Afrin, El Bab ve Azez'deki patlamalar da bununla ilgili. Türkiye'yi de istikrarsızlık ve terör üzerinden baskılamak istiyorlar" dedi.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 10
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin Esat´la arası açık olması maalesef ABD/YPG/PKK´ya yarıyor.
    Cevapla
  • bahoç 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah birbirinizi temizlersiniz azmış köpekler
    Cevapla
  • Müsre 3 yıl önce Şikayet Et
    Gebertin birbirinizi pis münafıklar Allah kurdunuz fitneleri başınıza geçirsin inşallah.
    Cevapla
  • Avcı37 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir şekilde Esad ve Rusya ile anlaşma yapılmalı MİT kanalı ile. Terörist başı ABD ve onun finoları ypg ve pyd suriye’den o bölgeden def edilmeli
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikaya güvenmeyin PKK/YPG kartını sahaya sürecek fakat amaç PKK'yı veya DEAŞ'ı sınırımıza göndermek değil o planları çöktü yeni planları başka. Yeni Planları İran ile anlaşıp Faşist sapık Şebbiha ile İran destekli Hizbullahı sınırımıza doğru kaydırıp bizim kontrolümüzdeki topraklardan bizi geriye doğru püskürtmeye çalışmak. Rusya ve Esad'ın sahadaki etkinliğini tamamen bitirmek Haşhaşi ve Tapınakcı birlikteliğinin son oyunları bu şekilde olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'