Biden baskı altında: ABD'de iç güvenlik tehdidi alarm veriyor

ABD'de Başkan Biden, acilen ulusal güvenlik güçlerini ülke içinde gelişen tehditleri ele almak için daha donanımlı hale getirmeye çağırılıyor.

Biden baskı altında: ABD'de iç güvenlik tehdidi alarm veriyor
Biden baskı altında: ABD'de iç güvenlik tehdidi alarm veriyor
GİRİŞ 02.02.2021 11:44 GÜNCELLEME 02.02.2021 11:45

Aşırı sağcı iç terör tehditleri artıyor, ABD Başkanı Biden için büyük baskı oluşturuyor.

6 Ocak'ta Kongre Binası’na yapılan saldırı, ABD’de önceliklerin yönünü aşırılıkçılara çevirdi.

Eski Başkan Trump'ı desteklemek için binaya saldıran yüzlerce şiddetli protestocu, ulusal güvenlik güçlerinin donanımının arttırılmasını gündeme getirdi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın önüne  çözülmesi beklenen önemli dosyalar yığılırken konu Kongre baskını ile en üst sıraya geçti.

Başkanlık masasında bulunan dosyaların en üst sırasında şimdi iç terör tehditleri var.

"YÜKSEK TEHDİLER İLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ"

Geçen hafta İç Güvenlik Bakanlığı’nın , ABD'nin "ideolojik nedenli şiddet yanlısı aşırılık yanlılarının" yüksek tehditleriyle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarısı konunun önceliğinin ne kadar elzem olduğunu gösterdi.

Aşırı sağcı iç terör tehditlerinin artmasıyla birlikte uzmanlar, Başkan Biden'ı ilk icrai eylemlerinin ötesine geçmeye ve ulusal güvenlik güçlerinin ülke içinde gelişen tehditleri ele almak için daha donanımlı olmasını sağlamaya çağırıyor.

ÖNCELİK DOĞRU İSTİHBARAT PAYLAŞIMI

Biden yönetimi, yalnızca beyaz milliyetçi ve aşırılık yanlısı gruplardaki yükselişin değil, aynı zamanda dezenformasyonun giderek artan tehlikeli etkisiyle de karşı karşıya.

Beyaz Saray; FBI, İç Güvenlik Bakanlığı ile Ulusal İstihbarat Direktörlüğü ‘ne koordineli bir şekilde iç terör tehditlerinin kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Milli Güvenlik Kurulu, hükümetin bilgiyi nasıl daha iyi paylaşabileceği konusunda bir inceleme yapması için de yönlendirildi.

Beyaz Saray basın sözcüsü  Jen Psaki, "Buradaki kilit nokta, politikaları dayandırabileceğimiz gerçeklere dayalı analiz istememizdir" dedi.

 “Kuşkusuz aşırılık yanlısı grupların hepsi Trump'tan önce vardı ve kesinlikle Trump sonrası da var olacak “ diyen uzmanlar   iç güvenlik için atılan adımların memnuniyet verici  ancak henüz cılız adımlar olduğunu  vurguluyor.

11 Eylül saldırısının ardından dış tehditlere odaklanan ABD, 6 Ocak tarihi itibariyle de ağırlığı  iç tehditlere vermeye hazırlanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü