ABD'den Rusya'ya çağrı: Derhal serbest bırakın

Son Dakika haberi; Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'da tutuklu bulunan ABD vatandaşlarının hızlı bir şekilde serbest bırakılması çağrısında bulundu.

GİRİŞ 03.02.2021 23:55 GÜNCELLEME 03.02.2021 23:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD ve Rusya arasında yürürlükte olan son nükleer anlaşma özelliğini taşıyan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın (New START) sona ermesine 2 gün kala Rusya’nın ardından ABD’de anlaşmayı uzattığını duyurmuştu. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki basın toplantısında yaptığı konuşmada, New START anlaşmasının uzatılmasının ardından Rusya'da tutuklu bulunan ABD vatandaşlarının hızlı bir şekilde serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Psaki, ABD ve Rusya'nın New START'ı uzatmayı kabul etmesinden sonra Rusya’da tutuklu bulunan eski ABD Deniz Kuvvetleri personelleri Trevor Reed ve Paul Whelan’ı serbest bırakmasının, "Rusya'nın ikili ilişkilerdeki zorlu meseleleri atlatmaya hazır olduğunu" göstereceğini açıkladı.
Rusya, Reed’i 2 polis memurunun hayatını tehlikeye attığı gerekçesi ile geçtiğimiz sene Temmuz ayında 9 yıl hapis cezasına, Whelan ise geçtiğimiz sene Haziran ayında casusluk suçlaması ile 16 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • k-keskin 3 yıl önce Şikayet Et
    kızım bak git
    Cevapla
  • Afatsum 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi karışmazsan olmaz. Sanane
    Cevapla
  • Pablo 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye gibi ikinci lig ülkelere sözünüz geçer ancak.
    Cevapla
  • erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    siz kimsiniz yav
    Cevapla
  • çotanak 3 yıl önce Şikayet Et
    Birak jandarma liği bırak boş konuşmaları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı