İranlı din adamından şok iddia: 'Korona aşısı eşcinsel yapıyor'

İranlı bir din adamından şoke eden bir iddia geldi. Telegram'da paylaşım yapan din adamı, koronavirüs aşısının insanları eşcinsel yaptığını ileri sürdü.

İranlı din adamından şok iddia: 'Korona aşısı eşcinsel yapıyor'
İranlı din adamından şok iddia: 'Korona aşısı eşcinsel yapıyor'
GİRİŞ 09.02.2021 14:22 GÜNCELLEME 09.02.2021 14:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

The Jerusalem Post gazetesinin haberine göre Ayetullah Abbas Tebrizyan, yaklaşık 210 bin takipçisinin olduğu mesajlaşma platformu Telegram'da, şoke eden iddialarda bulundu.

Habere göre Tebrizyan, Telegram'da şu mesajı paylaştı: "Koronavirüs aşısı olanların yanına gitmeyin. Onlar eşcinsel oldular."

İranlı muhalif Sheina Vojoudi, "Rejimdeki diğer din adamları gibi Tebrizyan da tüm eksiklikleri cinsellikle ilişkilendiriyor." ifadelerini kullandı.

Vojoudi, sözlerini şöyle sürdürdü: "İran'daki din adamları bilgi ve insanlık eksikliğinden muzdarip. Aslında onun bu saçmalıkları yayma amacı, rejim lideri ve diğer yetkililer Pfizer aşısını alırken, diğer insanları aşı olmaktan korkutmaya çalışmak."

İSRAİLLİ HAHAMDAN BENZER AÇIKLAMA

İsrail’de Ultra-Ortodoks haham Daniel Asor’un takipçilerine “Covid-19 aşısı yaptırırsanız eşcinsel olursunuz” çağrısında bulunmuştu. Haham Asor, takipçilerine Covid-19 aşısından kaçınmaları tavsiyesinde bulunmuştu.

İsrail medyasında yer alan habere göre, sosyal medyada takipçi sayısı fazla olan Asor, aşılama çabalarının yeni bir dünya düzeni kurmaya çalışan küresel çapta kötü niyetli bir yönetimin parçası olduğunu iddia etti.

İLK AŞI SAĞLIK BAKANI'NIN OĞLUNA VURULDU

İran'da yeni tip koronavirüse karşı ilk aşı Sağlık Bakanı Said Nemeki'nin oğlu Parsa Nemeki'ye vuruldu ve ardından sağlık çalışanlarına yönelik genel aşılama başladı.

İran'ın Rusya'dan aldığı ve 4 Şubat'ta Tahran'a ulaşan Sputnik V aşısı bugün ülke genelindeki 635 hastanede sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Tahran İmam Humeyni Hastanesinde Sağlık Bakanı Nemeki'nin katılımıyla düzenlenen aşılama programına Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de video konferans yoluyla bağlandı.

Bakan Nemeki ise öncelikli olarak yoğun bakın ünitelerindeki doktor, hemşire ve diğer çalışanların aşılanacağını, ardından 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlara geçileceğini aktardı.

İRAN'DA AŞILAMA ÇALIŞMALARI

Çin, Hindistan ve Avrupa'dan aşı temini için görüşmelerin devam ettiğini belirten Nemeki, Dünya Sağlık Örgütü eş güdümünde yürütülen Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programından (COVAX) ve Oxford-AstraZeneca'dan aldıkları aşılarla aşılama çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

İran'da 58 bin 536 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirirken, 1 milyon 473 bin 756 kişi hastalığa yakalandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistle ne kadar paralel açıklamalar, fotoğrafa bakınca şaşırmıyoruz.
    Cevapla
  • kadi 3 yıl önce Şikayet Et
    ermeniii kokusu var bu adamda
    Cevapla
  • hristiyan terorizmi 3 yıl önce Şikayet Et
    eyvaah desene bogaziçi ünıversitesindek olaylar dahada buyuyecek.!!!
    Cevapla
  • kasım kantar 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet Yalova'da yüzlerce İranlı eşcinsel var demek adamlar kendilerinden biliyor işi
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Geri zekali bunun gibi dinciler olmaz olsun
    Cevapla
  • hristiyan terorizmi 3 yıl önce Şikayet Et
    dini yani islam dinini çok severim jatta canim feda olsun..ammaaaa dini yaşamayan, dini menfaati için kullanani,dinden bihaber ve yaşantisini din sayan dincileri hiç sevmem.bu ayrintiya sende dikkat et dostum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık