Irak'taki Ezidiler PKK'ya karşı harekete geçti: Sincar Anlaşması uygulansın

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile bir araya gelen Ezidi heyeti, terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çıkarılmasını da içeren güvenlik anlaşmasının ivedilikle uygulamaya konulması çağrısında bulundu.

Irak'taki Ezidiler PKK'ya karşı harekete geçti: Sincar Anlaşması uygulansın
Irak'taki Ezidiler PKK'ya karşı harekete geçti: Sincar Anlaşması uygulansın
GİRİŞ 11.02.2021 22:00 GÜNCELLEME 11.02.2021 22:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ofisinden yapılan açıklamaya göre Barzani, Erbil'in Salahaddin kasabasındaki konutunda, Ezidilerin ruhani lideri Hazım Mir Tahsin Beg ve beraberindeki Ezidi dini meclisi üyeleri ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşmede, Sincar ilçesinin durumu, Ezidilerin yaşamının normalleşmesi ve bunun önündeki engeller ele alındı.

Ezidi heyeti, Barzani'den, IKBY ve Irak merkezi hükümeti arasında Sincar'ın güvenlik durumuyla ilgili yapılan anlaşmanın en kısa sürede uygulamaya konulması için tüm çabalarını ortaya koyması talebinde bulundu. 

Konuk heyetin tüm taleplerini desteklediğini belirten Barzani de Sincar Anlaşması'nın uygulanması gerektiğini ifade etti. 

- SİNCAR ANLAŞMASI 

Bağdat ve Erbil yönetimleri, 9 Ekim 2020'de terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çıkarılmasını da kapsayan bir anlaşma imzalamıştı.

Irak merkezi yönetimi anlaşma kapsamında Kasım 2020'de Sincar'a federal polise bağlı iki tugay göndermişti.

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, dün yaptığı açıklamada, Sincar Anlaşması'nın hâlâ uygulamaya konulmadığını, PKK'yı kastederek, yasa dışı güçlerin ilçede varlık göstermeye devam ettiğini bildirmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz Barzani’nin de tarihinizi de biliriz. Tarihi "dede Barzani fotoğraflarına bakalım" yanlarındakiler kimler.İsrail MOSSAD ajanları..!? Daha düne kadar " - PKK sizin bölgenizde nasıl lojistik destekleniyor, izin vermeyin" dendiğinde, "Türkiye ye bir kedi bile vermem" diyen kimdi acaba? İsrail ve ABD'nin "petrol hevesleri ve vadedilmiş toprakları" adına "Kürtlerin İsraille aynı ırkdan geldikleri ve hep destekleneceği" gazından sonra "Kerkük' ü de ilhak çabalarınız zamanı" Türkiye ye "- Siz Kerkükden bahsederseniz ben de Diyarbakırdan bahsederim" diyen kimdi??? PKK yakamızdan düşsün cümlesi/ Boş laflara karnımız tok !!?
    Cevapla
  • AhmetAa 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse dert tasa etmesin abd 'nin gücü git gide azalıyor afganistanda 4 köşe kaçar oldu buralarda da kalmaz en fazla 2 yıl ondan sonra tsk oralara askeri üst kuracak bakalım o zamana kadar kim öle kim kala kim gide
    Cevapla
  • HASAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Elinizdemi PATLADİ
    Cevapla
  • a.elüstü 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara nezaman terör tazminatı davası açılacak merakla bekliyorum
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    Pkk çıkar abd geler ne fark eder pkk çağrida abd hazir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi