İslam İşbirliği Teşkilatı Yemen'deki Husilerin saldırılarını kınadı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Yemen'deki İran destekli Husilerin, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Abha Havalimanı'nı hedef almasına tepki gösterdi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün Yemen'deki Husileri yabancı terör örgütleri listesinden çıkardıklarını açıklamıştı.

İslam İşbirliği Teşkilatı Yemen'deki Husilerin saldırılarını kınadı
İslam İşbirliği Teşkilatı Yemen'deki Husilerin saldırılarını kınadı
GİRİŞ 13.02.2021 18:11 GÜNCELLEME 13.02.2021 18:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin, yaptığı yazılı açıklamada, "İİT, terörist Husi milislerinin sivilleri ve sivil yerleri hedef almak suretiyle gerçekleştirdiği bu suç eylemlerini kınıyor." ifadesini kullandı.

Useymin, Husilerin saldırılarından, para ve silah sağlayarak onların arkasında duranların da sorumlu olduğunu kaydetti.

ABD: Husileri terör örgütü listesinden çıkardık

Yemen hükümetine destek veren Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 10 Şubat'ta Husilerin Abha Havalimanı'na düzenlediği saldırıda, alanda bulunan sivil bir uçakta yangın çıktığını bildirmişti. 

Koalisyon güçleri bugün de yine aynı havalimanını hedef alan Husilere ait bomba yüklü bir insansız hava aracının düşürüldüğünü duyurmuştu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam İşbirliği Teşkilatı yemende husilerin bebekleri ni bile katleden suudi arabistan+ onu destekleyen katil devletler bir de husileri mi kınıyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü
Seçim sonrası ilk kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?