F-35 şoku sürüyor! ABD'den flaş karar!

ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı, onarım sürelerinin uzun sürmesi nedeniyle yaşanan motor sıkıntısı yüzünden F-35 savaş jetlerinin daha az hava gösterisine katılması kararı aldı. F-35 savaş uçaklarının yüzde 20'sinin 2025'e kadar motorsuz kalabileceği de ifade edildi.

F-35 şoku sürüyor! ABD'den flaş karar!
F-35 şoku sürüyor! ABD'den flaş karar!
GİRİŞ 14.02.2021 00:36 GÜNCELLEME 14.02.2021 00:38
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Bloomberg'te yer alan haberde, Pentagon'un 398 milyar dolarlık beşinci nesil F-35 savaş uçağı programının "Pratt & Whitney" tarafından üretilen motor tedarikinde giderek büyüyen bir sorunla karşı karşıya kaldığına dikkati çekildi.

Hava Muhabere Komutanlığının konuşlandırma ve eğitimlerde gerektiğinde F-35 savaş uçaklarının hazırda bulunması için 2021'de hava gösterilerine daha az katılacağı belirtilen haberde, bu yıl F-35'lerin 8 hava gösterisinde yer almayacağı ifade edildi.

Haberde değerlendirmesine yer verilen, ismi açıklanmayan bir savunma yetkilisi, yaşanan sorunu "F-35A model savaş uçaklarının motorlarının hız kesmeden çalışması sonucu ısının türbin kanadı kaplamalarında erken çatlaklara ya da katmanlara neden olduğu ve bu nedenle motorların çıkarılıp tamir edilmesi gerektiği" şeklinde açıkladı.

MOTORSUZ KALABİLİRLER

F-35 Programı biriminin Savunma Bakanlığını en kötü senaryo konusunda bilgilendirdiği kaydedilen haberde, savaş uçaklarının yüzde 20'sinin 2025'e kadar motorsuz kalabileceği bilgisi yer aldı.

YORUMLAR 61
  • Atalay A. 3 yıl önce Şikayet Et
    Cöp bu ucaklar.iyi ki almamisiz.
    Cevapla
  • evladiosmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    yıllar öncesi öve öve kalkışılan bu 5.nesil havva aracın yer yer defolar barındırdığı yıllar öncesi yer yer küresel medya ca dille getirilmiştir zaten. bu güne dek yapılan yatırımları kurtarmak adına bu mesele pas geçilmiştir. abd başta olmak üzere TÜRKİYE de bu gelişmeleri bilmektedir,ama...............
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayıdan post, gavurdan dost olmaz, sölermiş Atalarımız.......
    Cevapla
  • ..... 3 yıl önce Şikayet Et
    yatıp kalkıp f35 bize vermeyen abd ye teşekkür edelim. bu ferrari görünümlü hurdaları alsaydık israilden aldığımız heron lara benzeyecekti. kullanamadan eskiyecek boşa verilmiş para olacaktı inşallah kendi uçağımızı üretip biz onlara satarız
    Cevapla
  • Bunyamin 3 yıl önce Şikayet Et
    parası zaten odenmis ama
    Cevapla
  • a.elüstü 3 yıl önce Şikayet Et
    f35 ler abd nin ticari savaş uçakları abd nin savaş uçağına ihtiyacı yok onlar zaten f22 kullanıyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır