ABD'de görülmemiş felaket! Eyaletler resmen dondu, onlarca ölü var

ABD'de son birkaç gündür görülmemiş bir felaket yaşanıyor. Soğuk hava dalgasının etkisindeki Teksas eyaleti kar altında kalmanın yanı sıra dondurucu soğukta yaşanan elektrik kesintileri yüzünden zor günler geçiriyor. Eyalette yaşanan felaketin boyutu haber ajanslarının dünyaya servis ettiği fotoğraflarda açıkça görülüyor. Teksas, Louisiana, Kentucky ve Missouri eyaletlerinde en az 21 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 18.02.2021 14:02 GÜNCELLEME 18.02.2021 14:43
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

ABD'de yaşanan elektrik ve su kesintileri büyük mağduriyet oluşturdu. 4 milyondan fazla kişi tamir edilmeyen hatlar nedeniyle günlerdir elektriksiz kaldı. Kesintilerden sadece evler değil iş yerleri de etkilenince dağıtım ve tedarik problemleri de yaşandı.

Yağmanın önüne geçmek için güvenlik görevlileri sokağa indi. Marketlerden kişi başı en fazla 15 ürün alma izni verildi. 

SU KUYRUKLARINA GİRDİLER

Soğuk nedeniyle evlerde ve iş yerlerinde su boruları patladı. Yetersiz elektrik su dağıtımını da etkiledi. Sular idaresi yeterli su kaynağı olmadığını ve kesintilerle su verileceğini açıkladı. Ardından da su kullanma kılavuzu yayınladı.

Şebekelerde suyun mutlaka iki dakika kaynatıldıktan sonra kullanılması gerektiği açıklandı. Houston başta olmak üzere Teksas’ın bir çok şehrinde parklardaki çeşmelerde su kuyrukları oluştu.

DİĞER TARAFTA TÜP KUYRUĞU

ABD'nin Teksas eyaletinde olumsuz hava şartlarıyla birlikte enerji krizi her geçen gün daha da büyüyor. Çürük altyapıdan dolayı meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle, milyonlarca kişi günlerdir karanlığa ve soğuğa mahkum şekilde hayatlarına devam ederken, eyalete bağlı Houston şehrinde oluşan su kuyruklarının yanı sıra tüp kuyrukları da kameralara yansıdı. Şehrin farklı noktalarında görüntülenen tüp alma sıraları onlarca metreyi buldu.

METEOROLOJİ SERVİSİ AÇIKLAMA YAPTI

ABD Ulusal Meteoroloji Servisinden yapılan açıklamada, 100 milyondan fazla kişinin sert kış şartları nedeniyle "ikaz" altında olduğu belirtilirken, kar yağışının yarından itibaren Teksas'ta devam etmekle birlikte kuzeydoğu bölgesi eyaletlerine doğru ilerleyeceği aktarıldı.

Associated Press ajansına konuşan Ulusal Meteoroloji Servisinden Bob Oravec, "Birçok bölgede, insanların yaşadığı sefaleti ortadan kaldırabilecek gerçekten hiçbir şey yok." ifadesini kullandı.

Ulusal Meteoroloji Servisi, hafta sonundan itibaren Teksas ve civar eyaletlerde sıcaklığın yükselmeye başlamasını beklediklerini kaydetti.

Bilim insanları, genellikle Kuzey Kutbu'nda yaşanan bu seviyedeki arktik soğukların, insanların neden olduğu küresel ısınmadan dolayı güney alt enlemlere doğru daha sık ve uzun kalacak şekilde kaymaya başladığı değerlendirmesinde bulunuyor.

TEKSAS'TA 2,7 MİLYON KİŞİ HALA ELEKTRİKSİZ

Ülkede elektrik kesintilerini takip eden "poweroutage.us" sitesi ise Teksas, Louisiana ve Mississippi'de hala 3 milyondan fazla kişinin elektriksiz olduğunu açıklarken, Apalaçya ile Pasifik Kuzey Batı bölgelerinde de en az 500 bin kişinin aynı sorunla mücadele ettiği bilgisini paylaştı.

Elektrik kesintisinden en fazla etkilenen eyalet Teksas'ta yetkililerin, Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı'ndan (FEMA) hastane ve bakımevlerinde kullanılmak üzere 60 jeneratör talep ettiği duyuruldu.

Eyalette ayrıca elektrik kesintisi ve aşırı soğuklar nedeniyle şu ana kadar binden fazla kişinin sığındığı en az 35 sığınma evinin açıldığı belirtildi.

Eyaletteki elektrik akışını yöneten Texas Elektrik Güvenilirlik Konseyi (ERCOT), 600 bin ev ve iş yerindeki elektrik kesintisinin onarıldığını, ancak hala 2,7 milyondan fazla eve elektrik ulaştırılamadığını açıkladı.

evredeki 14 eyalete elektrik sağlayan The Southwest Power Pool şirketi, aşırı ısı kullanımından kaynaklı şebekeye yüklenme nedeniyle "elektrik sisteminin bütününü korumak için" abonelere dönüşümlü olarak elektrik verildiğini aktardı.

Uri kasırgasının meydana getirdiği soğuk hava dalgası nedeniyle şimdiye kadar en az 21 kişi yaşamını yitirdi. Özellikle eyalet genelinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle hastanede yatan hastalar da hayati tehlike ile karşı karşıya. Solunum cihazlarına bağlı yaşayanlar için elektrik kesintisi oksijensiz kalma anlamına geliyor. Bu yüzden eyalet genelinde ölü sayısının artışından korkuluyor.

 

YORUMLAR 31
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Alma mazlumun ahini
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ol der olur.2 metre kar yağdıran Rabbim dilerse 20 metrede yağdırır.Eksi kırk derece yapan Rabim dilerse eksi 140 derecede yapar.
    Cevapla
  • 6543 3 yıl önce Şikayet Et
    allahımdan dilerim abd kanada brezilya arjantin meksika kolombiya nato rusya çin israili rabbim bildiği gibi yapsın helak eylesin bu zalimleri amin
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    hut kavmi koca kavim sadece Allahu alem 33 kişinin yüzünden helak olmuştu?ABD binlerce kızıldereliyi milyonlarca Müslümanı yerinden etti bu onlara uyarı ama anlamazlar Rabbim tüm felaketleri bunların üzerinden eksik etmesin inşaAllah.
    Cevapla
  • shnn 3 yıl önce Şikayet Et
    40 mılyon kızılderili yi katlettıler
    Cevapla
  • muhammet beyazal 3 yıl önce Şikayet Et
    hani dünya ısınıyordu? sıcaklar kasıp kavuracak, dünya mahvolacaktı? Ne oldu? şimdi de soğuktan şikayetçiyiz? bir karar verelim...Isınan dünyada bu soğuklar olur mu?
    Cevapla
  • Gemlikli 3 yıl önce Şikayet Et
    Biraz cahillik yapmışsınız , jeofizik ve meteoroloji bilgisi sahibi olmadığın belli , evet tüm bunların hepsi küresel ısınma sebebiyle , lakin burda izah etmek sadece zan kaybı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor