Aşı ekiplerinin zorlu mesaisi yabancı basının gündeminde

Koronavirüs salgınına yönelik çalışmalar yürüten Türk sağlık sistemi, dört bir koldan aşı ve filyasyon çalışmalarını yürütüyor. Özellikle sistematik bir takvim ile aşılama faaliyeti yürüten ekipler, yurdun dört bir yanında sırası gelen her bir vatandaşı tek tek ziyaret ediyor. Fransız AFP haber ajansı filyason ekiplerinin zorlu aşılama mesaisini takip etti.

GİRİŞ 18.02.2021 13:21 GÜNCELLEME 18.02.2021 13:28
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınına yönelik çalışmalar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sürdürülüyor. Özellikle büyük bir titizlikle, sistemli bir çalışmayla yürütülen aşılama ve filyasyon faaliyetleri, kar, kış, gece, gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. 

Zorlu koşullar altında büyük bir özveriyle çalışan sağlık ekiplerinin mesaisi, Fransız haber ajansı AFP tarafından da takip ediliyor.

ZORLU MESAİ AFP'NİN TAKİBİNDE

Van'ın Bahçesaray ilçesinde gerçekleştirilen aşılama ve filyasyon çalışmaları Fransız haber ajansı AFP tarafından gözlendi. Olumsuz hava koşullarına karşılık vatandaşların aşılanması ve filyasyon çalışmalarının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için titizlikle çalışma yürüten ekipler ile ajans muhabirleri bir gün geçirdi.

Zorlu coğrafyaya karşı yürütülen ve hiç bir vatandaşın ihmal edilmediği çalışmaları Fransız haber ajansı gözlemledi.

"SAĞLIK SİSTEMİ ENGEL TANIMIYOR"

AFP'nin yayınladığı haberde “Türkiye, Kovid aşısı hizmetini genişlettikçe, sağlık çalışanları da uzak ve sapa bölgelerdeki yaşlıları aşılama faaliyetlerini sürdürüyor". ifadelerine yer verildi. 

Türkiye'deki filyasyon ve aşılama çalışmalarının işleyişine dikkat çekilen haberde, sağlık sisteminin engel tanımadığına işaret edilirken "Filyasyon ekipleri sapa bölgelerdeki engelleri aşılama için aşıyor" denildi. Aşılama konusunda halkı bilinçlendirmek için de mücadele verildiğine dikkat çeken AFP, aşı karşıtı olabilecek vatandaşlara karşı aşının yararlı olmasına yönelik bilincin aktarılmaya çalışıldığını ifade etti.

AFP’ye konuşan filyasyon ekibinin başındaki doktor, halka pandeminin bitirilmesi için bu aşının önemini anlatarak aşı olmaya ikna ettiklerini söyledi.

DÜNYA BASININDAN TÜRK SAĞLIK SİSTEMİNE SIKI TAKİP

Bir çok gelişmiş Avrupa ülkesinde meydana gelen aşı aksaklıkları, gözlerin Türkiye'ye çevrilmesine yol açtı. özellikle Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde teslimatlarda, aşılamada yaşanan problemlere karşılık Türkiye'nin süreci oldukça profesyonel bir biçimde yönetmesi dikkatle takip ediliyor.

Fransız AFP ajansından önce de geçtiğimiz günlerde Hollandalı bir televizyon kanalı, Sağlık Bakanlığı'nın aşı çalışmalarından övgüyle bahsetmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 58
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl silahlı ordumuz dağ taş kar kış tanımıyor gereğini yapıyorsa.sağlıkçılarımızda bir ordudur.öğretmenlerimiz bir ordudur.sanayicilerimiz bir ordudur.....biz topyekün bir orduyuz.
    Cevapla
  • Kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    bi de tüiki haber yapsınlar. bu zamlarla bu kadar düşük enflasyonu nasıl çıkartıyorlar diye.
    Cevapla
  • Diyarbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    Kayserili işiniz gücünüz para kefenin cebi yok haberin olsun...devlet kurumu tuike inanmayan sen hesaplada bizde aydinlanalim !!!
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd de hasta olursaniz ambulans aramayin sizden 3000 dolar alirlar dedi bir tanidigim. Bedava saglik hizmeti yok, senede 10 bin dolar vermeniz gerekir saglik sigortasina dedi
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ecnebilerin bize aferin demesinin hiç bir önemi yok. Allah rızası her şeyin üstündedir. Halka hizmet, Hakka hizmet anlayışı olmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakın milletin her kesimi ayrım yapılmaksızın aşılanıyor. Bizi bölemeyecekler. Avrupa anlayamaz bizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"