Prens Philip neden kral değil?

İngiltere kraliçesi ikinci Elizabeth'in eşi Prens Philip hastaneye kaldırıldıktan sonra bu soruya yanıt aranmaya başlandı.

Prens Philip neden kral değil?
Prens Philip neden kral değil?
GİRİŞ 19.02.2021 14:18 GÜNCELLEME 19.02.2021 14:18

Edinburgh Dükü Prens Philip, hem prens hem de düklük unvanına sahip. Ancak, 99 yaşındaki İngiliz hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth ile evli olmasına rağmen, Kral Philip, Kral Eşi veya Prens Eşi olarak bilinmiyor.

Peki neden Philip kral değil? 1921 doğumlu olan Philip, evlenene kadar Yunanistan ve Danimarka Prensiydi. 1947'de o zamanki Prenses Elizabeth ile evlenip İngiliz Kraliyet Ailesi'ne katılarak bu unvanları bıraktı. Evlendiğinde, Majesteleri Edinburgh Dükü yapıldı.

BİRLEŞİK KRALLIK'IN İLK PRENSİ OLDU

Elizabeth'in bir hükümdarın kızı olarak unvanı, Edinburgh Düşesi Kraliyet Ekselansları Prenses Elizabeth oldu. Ancak Philip, 1957'de Kraliçe unvanlarını düklük dışına çıkardıktan sonra Birleşik Krallık'ın resmi bir Prensi oldu. O zamandan beri, resmi unvanı Edinburgh Dükü Majesteleri Prens Philip oldu.

Birleşik Krallık genel hukuk sistemine göre, bir erkek ve bir kadın evlendiğinde, kadın kocasının adını ve rütbesini alır. Bir unvan, çoğu durumda yasal olarak birinin adının bir parçasını oluşturduğundan, Kraliyet Ailesi'ndeki unvanlar, tıpkı isimsiz bir çiftin evlenmesi ve karısının kocasının adını alması gibi işliyor.

Kraliçe, Kraliyet Ailesi'nde en yüksek unvana sahip. Öyleyse neden Philip kral eşi veya prens eşi değil? Bir kralın karısı genellikle bir kraliçe eşi olarak bilinir ve kraliçe olarak hüküm sürmese de kraliçe ünvanını alır. Ve bir kraliçe kocası olabilir ya prens eşi hatta belki nadir kral eşi olarak bilinir. Ancak, bu unvanların hükümdar tarafından verilmesi ve genellikle hükümet tarafından kabul edilmesi gerekiyor. 1954'te Winston Churchill, 10 Downing Caddesi ile Kraliçe II. Elizabeth'in kocasının unvanının ne olması gerektiğini tartıştığı biliniyor. Churchill, Prens Consort'u önerdi, ancak bunun Kraliçe ve Edinburgh Dükü tarafından reddedildiği söyleniyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!