Dahlan’ın Gazze’de aşı oyunu

Birleşik Arap Emirlikleri’nin tetikçisi Muhammed Dahlan, Filistin’deki seçimlere, bölgenin ihtiyaç duyduğu Kovid-19 aşısını alet etti. Filistin’e ihanet eden BAE’yi aklamaya çalışan Dahlan, “Sputnik V aşısından 20 bin doz, BAE’den Filistin’deki Gazze bölgesine ulaştı” sözleriyle seçim propagandası yaptı.

Dahlan’ın Gazze’de aşı oyunu
Dahlan’ın Gazze’de aşı oyunu
GİRİŞ 23.02.2021 07:06 GÜNCELLEME 23.02.2021 07:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve İsrail, Filistin’deki siyasi dengeleri etkilemek için, bölgenin ihtiyaç duyduğu aşıyı bir silah olarak kullanıp, Filistin’de bu yıl sonu yapılması planlanan seçimler öncesinde, Ortadoğu’nun kiralık katili, darbeci Muhammed Dahlan’a yönelik Gazze ve Batı Şeria’da halk tepkisini yönetmeyi hedefliyorlar.

"Kardeş BAE’den cömert bir teklif"

Bu amaçla Pazar günü, Rusya’nın koronavirüse karşı geliştirdiği “Sputnik V” aşısından yaklaşık 20 bin doz, BAE’den Filistin’deki Gazze bölgesine ulaştı. Aşıların, Mısır’dan Refah sınır kapısı kullanılarak Gazze’ye sevk edildiği belirtildi. Darbeci Dahlan’ın Facebook’taki kişisel hesabından “Teslimat, kardeş BAE’den cömert bir teklif. Halkımıza daha fazlasını sunmak için her yolu deneme sözü veriyoruz.” ifadelerini kullanması da, aşı sevkiyatında hedefin seçimler olduğu değerlendirmesini güçlendirdi.

"Neden BAE’ye teşekkür edelim?"

İşgalci İsrail yönetimi, uluslararası baskıya rağmen Filistin kontrolü altındaki bölgelere aşı ulaşmasına geçit vermiyordu. Geçen Çarşamba günü İsrail’in onayından sonra Mahmud Abbas yönetimi Gazze’ye 2 bin doz Sputnik V aşısı göndermişti. Dahlan’ın Gazze’ye gönderdiği aşılar Filistin halkının tepkisiyle karşılaştı. Sosyal medyada yorumlarda bulunan Filistinliler, “Neden BAE’ye teşekkür edelim? Onlar davamıza ihanet etti ve İsrail’le anlaştılar” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

YORUMLAR 6
  • ÖZCAN 58 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adam Türkiyemizle çok ilgileniyor. Acaba ,artık ilgili birimlerde bu kişiyle ilgilenmeyi düşünüyorlarmı?!......
    Cevapla
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşıyı dinini değiştirip siyonist olanlara veya kuyruk sallayacak olanlara vururlar herhalde
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    KUR'AN BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça YAHUDİLER DE HRİSTİYANLAR DA ASLA SENDEN RAZI OLMAYACAKLARDIR. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır …… MAİDE SURESİ 51nci Ayet : " Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları gönül dostları edinmeyin. Onlar birbirlerinin gönül dostlarıdır. Sizden kim onları gönül dostu edinirse o, onlardandır.." !!!
    Cevapla
  • Cafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Filistin'in ve İslamın baş düşmanlarından Yahudi uşağı dahlan hale yaşıyor bu hain yaşadıkça Filistine rahat yok.
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçak haini ortadan kaldıracak bir babayiğit yok mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?