ABD'den 'Kaşıkçı cinayeti raporu' açıklaması!

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Suudi Arabistanlı Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin hazırlanan raporun kısa süre içinde açıklanacağını duyurdu.

ABD'den 'Kaşıkçı cinayeti raporu' açıklaması!
ABD'den 'Kaşıkçı cinayeti raporu' açıklaması!
GİRİŞ 24.02.2021 23:11 GÜNCELLEME 28.02.2021 14:18
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında, gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ulusal İstihbarat Direktörlüğünün Kaşıkçı cinayetine ilişkin hazırlanan raporun üzerindeki gizliliği kaldırma sözü verdiğini anımsatan Psaki, "Bu raporun gizliliğinin kısa sürede kaldırılmasını ve yayımlanmasını bekliyoruz. Ancak şu anda net bir zaman yok." ifadesini kullandı.

DİKKAT ÇEKEN PRENS SELMAN ÇIKIŞI

Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın yakın zamanda Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile telefonda görüşeceğini de belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki

Biden-Kral Selman görüşmesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yer almasının beklenmediğini kaydeden Psaki, Muhammed bin Selman'ın muhatabının ABD Savunma Bakanı olduğunun altını çizdi.

Psaki, Biden'ın amacının Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden ayarlamak olduğunu, Suudi yönetimine karşı da bu doğrultuda adımlar atılacağını aktardı.

"İRAN'I YAPTIKLARINDAN SORUMLU TUTACAĞIZ"

Irak'ta son dönemde yapılan saldırıların failini bulmaya yönelik incelemelerinin halen devam ettiğini söyleyen Psaki, "İran'ı, diğer ülkelerdeki uzantılarının yaptıklarından dolayı sorumlu tutacağız. Aynı zamanda cevap verme hakkımızı saklı tutuyoruz. Bu cevap ölçülü ve zamanlı olacaktır." dedi.

İran ile nükleer anlaşmaya geri dönülmesi konusunun sorulması üzerine ise Psaki, "İran nükleer anlaşmanın tüm yükümlülüklerini yerine getirirse ABD de üzerine düşeni yapacaktır ve daha uzun süreli ve güçlü bir anlaşma için platformları kullanacaktır." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan yine para koparacaklar
    Cevapla
  • Fhr 3 yıl önce Şikayet Et
    Arabistandan yine haraç alacaklar
    Cevapla
  • ERBAB 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adi alçak abd yer yüzünde en büyük firavun olduğunu onaylamanın peşinde ne acı bir gerçek ki Müslüman ülkeleri buna biat ediyor asıl kurtuluşun birleşmede olduğunu göremiyorlar birlikten kuvvet doğar. Eğer bütünlük olmasa el elle vermesek teker teker karşı koyan ülkelere saldıracak. Orta doğu da 30-40 yıl gerisine bakın önce Saddam sonra Suriye ne hale geldi. Şimdi sıra bizde. Bu gerçekleri görelim teröre destek vermiyelim.
    Cevapla
  • Zangoç 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde sizi diğer ülkelerde yaptıklarınız dan dolayı sorumlu tutuyoruz
    Cevapla
  • Ihtiyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Irakta 1,5 milyon isana soykırımı yapıldı, hiç kimsenin sesi çıkıyormu ?
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    gücün yeterse tut.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Terörist haydut devlet abd, Kaşıkçı cinayetinin azmettiricisi, ikinci salmanı muhatap almak için kimbilir kaç milyar dolar haraç isteyecek, ilkönce yaşlı babasını bir çarpacak, sonra ikinci salmanı Bi çarpacak haraç yönünden, bunlarda zaten verir korkak sünepe Suudun başındakiler. Gavurlar yanyana olmalarına Rabbim tarafından bir karşılığı olacaktır. inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!