Dev projede kriz büyüyor: F-35 yerine F/A-18 Super Hornet!

Maliyeti gittikçe artan çok yönlü taktik savaş uçağı F-35 için her geçen gün yeni soru işaretleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Hava Kuvvetleri'nin F-35 projesini rafa kaldırmayı istediği yönündeki açıklamanın ardından ABD Deniz Kuvvetleri de benzer söylemleri dillendirmeye başladı. Çözüm için Deniz Kuvvetleri'ne F-35 yerine Boeing Defense üretimi F/A-18 Super Hornet tavsiye edildi.

GİRİŞ 27.02.2021 19:51 GÜNCELLEME 27.02.2021 19:59
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Washington merkezli askeri analiz dergisi The National Interest'te (NI) krize dönüşen beşinci nesil F-35 savaş uçağı programı yerine ABD’li havacılık devi Boeing Defense'in F / A-18 Blok III Super Hornet savaş uçağını öven bir yazı yer aldı.

SUPER HORNET'LER  DENİZ KUVVETLERİ İÇİN VAZGEÇİLMEZ​

Yazıda, sıkıntısız tedarik, savaşa hazır olma, uygun maliyet kriterleri esas alındığında Super Hornet'lerin Deniz Kuvvetleri için vazgeçilmez olduğu kaydedildi.

HİZMETTE KALMA ÖMRÜ YÜZDE 40 DAHA FAZLA

Daha uzun mesafelerde gizli hedefleri izleme ve kullanım ömrünün yüzde 40 uzatılabilir olması yeni Block III Super Hornet'i F-35'e üstün gelen bazı özellikleri. Süper Hornet Blok III, karıştırılabilecek bir radara bağlı kalmadan gizli tehditleri tespit edebilen gelişmiş Kızılötesi sistemi sayesinde daha uzun menzilli algılama yeteneğine sahip olacak.

EN BÜYÜK AVANTAJLARINDAN BİRİ ÇİFT MOTOR

Sınıfındaki silahlarla kıyasla Super Hornet, yüzde 80 hazır olma oranını başarıyla karşılayan tek deniz havacılık programı. F-35'e kıyasla en büyük özelliklerden biri olarak çift motora sahip olduğu ifade edilen Süper Hornet savaş esnasında tek motoru vurulup hasar alsa da diğer motorla zayiatsız yere inebileceği kaydedildi. 

ABD HAVA KUVVETLERİ F-35 YERİNE F-16 SAVAŞ UÇAKLARINA YÖNELMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda Pentagon'un, F-35 savaş uçaklarındaki sorunlar nedeniyle yeniden F-16 siparişi vermeyi düşündüğü ve mevcut F-16'ları da 2048'e kadar envanterde tutmayı planladığı bildirilmişti.

2048'E KADAR F-16'LAR AKTİF!

406,5 milyar dolarlık F-35 projesiyle ilgili sorunlar nedeniyle, ABD Hava Kuvvetleri F-16'yı en az 2048 yılına kadar hizmette tutmaya karar verdiği açıklanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 37
  • Oylebbjru 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk bilim insanlarının buluşları abd ye çok katkı sağladı. . Buluş bulanıyor hemen Nasa çerçevesinde değerlendirip abd ye aliyorlar.. aslında yabancı bilim adamları olmasanabd bir hictir. ABD yi ayakta tutan yine kendi dusmanlaridir
    Cevapla
  • hidocan almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    amerikalilar biraz beklesin bizim yapacagimizdan satak ama icine ufak bi yazilim koyalim istedigimiz zaman düssün
    Cevapla
  • Kobra 3 yıl önce Şikayet Et
    F35 ler dış görünüş olarak öküz gibi duruyor. F-16 , f18, f 22 ler dış görünüş, uçuş , aerodinamik vemodel olarak daha iyi bir durumda. Su 57 ler bunlara göre daha avantajlı
    Cevapla
  • doğrucu 3 yıl önce Şikayet Et
    ellerinde patlasın
    Cevapla
  • Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    üst düzey bir savaş makinası yaptılar ve her zamanki amerikan oyunları ile rafa kalktı şu bu deyip hiçbir ülke ile paylaşmadan diğer abd gizli silahları içerisine bu f35 leride ekleyip masumlara güçsüzlere ölüm dağıtacaklar. eski teknoloji f16 ları ön planda tutmak bile oyunun bir parçası olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...