Türkiye'de üretildiğini bilmeden paylaştı: Dünyanın en büyüğü, gelecek burada

Norveç'e teslim edilen dünyanın en büyük elektrikli feribotu ile ilgili haberi paylaşıp öven Norveç’in Atina büyükelçisi Frode Overland Andersen'ın twitine Norveç’in Ankara Büyükelçisi Erling Skjonsberg 'Türkiye'de üretildi' notunu düştü.

GİRİŞ 01.03.2021 19:15 GÜNCELLEME 01.03.2021 21:08
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Türk mühendisler tarafından Yalova'da üretilen dünyanın en büyük elektrikli feribotu olma özelliğini taşıyan çevre dostu elektrikli feribot Norveçli firmaya teslim edildi.

Altınova'da özel bir tersane tarafından Norveç için üretilen doğa dostu feribot sınıfında dünyanın en büyük elektrikli feribotu olma özelliğini taşıyor. Sıfır emisyonlu feribot Lityum ION bataryaları sayesinde rotasındaki gaz emisyonunu yüzde 80 azaltıyor. Toplam 600 yolcu ve 200 binek araç kapasitesine sahip olan Bast Electric NB42, çıktığı deneme seyirlerinde uygulanan ekipman ve donanım testlerinden başarıyla geçti.

ANDERSEN ​ÖVEREK PAYLAŞTI

Norveç’in Atina büyükelçisi Frode Overland Andersen paylaşımında "Toplam 600 yolcu ve 200 binek araç kapasitesine sahip Toplam 600 yolcu ve 200 binek araç kapasitesine sahip Norveç'ta başladı. Gelecek elektrikte" ifadelerini kullandı.

NORVEÇ’İN ANKARA BÜYÜKELÇISI ERLING SKJONSBERG: TÜRKİYE'DE ÜRETİLDİ

Norveç’in Ankara Büyükelçisi Erling Skjonsberg, Andersen'in twitine 'Dünyanın en geniş elektrikli feribotu Türkiye'de üretildi' diye cevap verdi.

 

KAYNAK: İHA, HABER7
YORUMLAR 119
  • Ali Kılıç 3 yıl önce Şikayet Et
    Şah mat diye buna derim.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunları üretebiliyorsak bizim vapurlarıda elektrikli yapsakya illa yurt dısınamı satmak lazım
    Cevapla
  • Hulusi Tok 3 yıl önce Şikayet Et
    İş te AŞK bu. Üretimde katkısı olanların yüreğine sağlık.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu TÛRKÛM diyene
    Cevapla
  • Ahmet Yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    Frode overland andersen Norveç'in Atina Büyük elçisidir. Haber başlığı yanlış. Adam yunan değil norveçlidir. Cevap veren diplomat da norveç'lidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı