Sarkisyan’dan Paşinyan'a ikince kez ret

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ın görevden alınmasına yönelik imzaladığı kararname ikinci kez Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan tarafından ikinci kez reddedildi.

Sarkisyan’dan Paşinyan'a ikince kez ret
Sarkisyan’dan Paşinyan'a ikince kez ret
GİRİŞ 02.03.2021 19:32 GÜNCELLEME 02.03.2021 19:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ermenistan’da askeri darbe girişiminin ardından Başbakan Nikol Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve beraberindeki 40’a yakın rütbeli askerin görevden alınmasına yönelik kararnameyi imzalamıştı. Kararname Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ın önüne gittiğinde ise Sarkisyan bu kararnameyi imzalamayarak, Gasparyan’ın göreve devam etmesi yönünde karar almıştı. Paşinyan, dün Gasparyan ve beraberindekilerin görevden alınması için tekrar kararname imzalarken Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Sarkisyan’ın ikinci kararnameyi de reddettiği duyuruldu.

Ermenistan Anayasasına göre Cumhurbaşkanı’nın ikinci kez reddettiği kararname bir sonraki adımda doğrudan yürürlüğe giriyor. Buna göre Gasparyan ve beraberindekiler bir sonraki kararnamede Ermenistan anayasasına göre görevden alınacak.
Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Sarkisyan’ın Ermenistan anayasasına göre 3 gün içerisinde Ermenistan Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapacağını ve reddettiği kararnamelerin devreye girmemesi için talepte bulanacağını açıkladı.

YORUMLAR 6
  • Cafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların çevirdiği dolabın sonu karabağa dayanmasın,sarkisyanı devirip arkadan gelecek yönetim antlaşmayı tanımıyorum diye bilir.Rus ayısı karabağa yerleşti kaçak altın madeni işletiyor ermeniye pay vermiyorsa bu huzursuzluk ondan.
    Cevapla
  • et58 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay be ne günler yaşamıştık Ermenistan ın düştüğü bu durum yirmi yıl önce iliklerimize işlemişti şükürler olsun Ya Rab
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    benzeri sistem biz de cok oldu dinsiz ne oldugu belli olamayanlar var idi ne gelirse iptal ediyor idi demek eski sistem bir seye yaramiyor bu sistem de ise eksik yani birinci gelen partiye vekil degil de oy hakki vericek yani birinci gelen parti de bes kisi direk on hakki olacak oylama en 50 oy gibi olacak cumhurbaskanin ayni halk olacak meclis de yeterli oy almasa bile kendine verilen yedek 50 oy hakki oldugu icin kabul etmek yetkisi verilecek yoksa bu sistem ile kavga hic bitmez acil bu duzeleme yapin gelecek secime hazir olsun
    Cevapla
  • MURAT BİRİNCİ 3 yıl önce Şikayet Et
    eziklik çok kötü bir şey yaa:))
    Cevapla
  • Kılıçaslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlık sisteminin gerekliliğini anlamayanlara duyrulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...