Süpersonik savaş Drone'u 'Arrow' tanıtıldı

Merkezi Singapur'da bulunan Kelley Aerospace şirketi süpersonik insansız savaş hava aracı (UCAV) konseptine sahip "Arrow"u tanıttı. Süpersonik hava aracı Arrow'un özellikleri arasında otonom ve uzaktan kumanda ile kontrol edilebilmesi dikkat çekiyor.

Süpersonik savaş Drone'u 'Arrow' tanıtıldı
Süpersonik savaş Drone'u 'Arrow' tanıtıldı
GİRİŞ 03.03.2021 06:17 GÜNCELLEME 03.03.2021 06:20
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Merkezi Singapur'da bulunan Kelley Aerospace havacılık şirketi otonom ya da uzaktan kontrollü bir şekilde kullanılabilen süpersonik savaş Drone'u "Arrow"u tanıttı.

WebTekno'da yer verilen habere göre, Arrow, Singpaore'un Seletar Havacılık Parkı'ndaki Kelley Aerospace tesislerinde tasarlandı ve yine orada üretilecek. Tek bir insanlı savaş uçağı, her biri farklı silah ve ekipmanlara sahip birden fazla Arrow'u kontrol edebilecek. Arrow, otonom bir şekilde göreve gönderilebileceği gibi iki yer istasyonu tarafından da uzaktan kontrol edilebilecek.

Kelley Aerospace'in açıklamalarına göre Arrow, saldırının yanı sıra istihbarat, gözetleme, hedef belirleme ve keşif görevleri için de kullanılabilecek. Bu yeni nesil hava aracı için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Arrow, insanlı uçaklar için bir tamamlayıcı ve hava muharebe alanında bir kuvvet çarpanı olmak için tasarlandı."

Maksimum kalkış ağırlığı 16.800 kilogram olan Arrow, Mach 2.1 hıza kadar 4.810km menzile kadar çıkabiliyor. Kelley Aerospace, Arrow'un en önemli avantajlarından biri olarak ise düşük fiyatını gösteriyor. Tek bir Arrow'un fiyatı, donanımına göre 9 ila 16 milyon dolar arasında değişiyor. Ayrıca şirkete göre Arrow, karbon fiber malzemeden yapılmış bir monokok tasarımı ile dünyada türünün ilk örneği.

YORUMLAR 30
  • Emr 3 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir hiz ama düşününce yüksek menzil drone için başka ülkeye saldırma amaçlı .ama uyduusuz bir işe yaramaz ülke savaşında ise kullanılamaz uydusuz sistem çıktığında tamamen yapay zeka ile işe yarar. Buna trde uğraşıyor aslında gereksiz local savunma tipi devam edilmeli zaten uydular vurulabiliyor ciddi bir savaşta hepsi çöp. Radyo frekansi ile olsun kullanılır olsun
    Cevapla
  • Bilge adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir işe yaramaz. O kadar hızı bütün radarlar tespit eder. Jet motorlarından yayılan sıcaklık bile yeter. Nasıl gözetleme yapacak, kaç saat havada kalabilir. Dağlarda fare deliklerinde saklanan PKK siçanlari için işe yaramaz.
    Cevapla
  • 321 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun singapura
    Cevapla
  • Nusret 3 yıl önce Şikayet Et
    Konvansyonel savaşlar için it dalaşı için harika ama pkk ve terör örgütleri için veya gözetleme veya istihbarat için çok uygunsuz havada kalma sureside elbette çok düşük oluyor çok hızlı olmaları sebebiyle.
    Cevapla
  • ünal şanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapacaz, yaptıkla olmuyor. Sahada kullanıldığında anlam taşıyor. Bence şuan için şirketin birilerinden para toplama ayakları bu.
    Cevapla
  • Trabzonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu resmen insansız savaş uçağı...Zaman alır sanırım. ...
    Cevapla
  • Nazım 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru.
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz de yapariz daha iyisini .
    Cevapla
  • dede 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah...
    Cevapla
  • dede 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu