Erdoğan Macron görüşmesinin ardından Fransa'dan açıklama

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Türkiye'nin söylemlerinin daha güven verdiğini ve ancak somut adımlar atana kadar ilişkilerin kırılgan kalacağını söyledi.

GİRİŞ 03.03.2021 15:27 GÜNCELLEME 03.03.2021 16:05
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'nin Fransa'ya ve Avrupa Birliği'ne (AB) karşı söylemlerinin daha güven verdiğini ve ancak somut adımlar atana kadar ilişkilerin kırılgan kalacağını açıkladı.

GÖRÜŞMENİN ARDINDAN AÇIKLAMA

Ankara, Suriye, Libya, Doğu Akdeniz ve diğer konulardaki politikaları nedeniyle Paris ile defalarca anlaşmazlık yaşadı ancak NATO üyeleri şubat ayında ilişkileri normalleştirmeye yönelik bir yol haritası üzerinde çalıştıklarını söylediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı videokonferans görüşmesinde iki ülke arasında iş birliği için "ciddi potansiyel" bulunduğunu ve güvenlik ve diğer konularda iki ülkenin dayanışma içinde hareket etmesini arzu ettiğini söyledi.

Le Drian dün akşam parlamento oturumunda yaptığı konuşmada, "Artık hakaret yok ve söylemler daha güven verici." dedi.

Le Drian, Türk sondaj gemilerinin Doğu Akdeniz'deki Kıbrıs sularındaki sondajını sonlandırmasının ve Ankara'nın uzun süredir deniz yetki hakları konusunda anlaşmazlık yaşadığı Yunanistan ile müzakereleri yeniden başlatma isteğinin olumlu işaretler olduğunu söyledi.

"SAĞLIKLI BİR İLİŞKİ İSTİYORUZ"

Le Drian Libya, Irak ve Dağlık Karabağ konusundaki anlaşmazlıklara atıfta bulunarak, "(İlişkiler) Kırılgan, çünkü anlaşmazlıklar listesi çok uzun, ancak Türkiye ile sağlıklı bir ilişki istiyoruz." dedi.

Le Drian, "Adım atılması gerekiyor ve bu adım atıldığında ona göre yaklaşım benimseyeceğiz. Şimdilik sadece söylemler var." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Velhasıl-ı Kelam 3 yıl önce Şikayet Et
    Tınnnnn
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani biz şimdi biz Akdeniz ve Ege'de tası tarağı toplayıp ayrıldık ya onca sıkıntıyı ne diye çektik.
    Cevapla
  • MiSaFiR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar Fransa'nın faaliyetlerine karşılık olarak Reis adımlarını attı zaten : Fransa'ya HADDİNİ bildirdi ve adımını ÖNE DOĞRU attı. Bunu gören Fransa, aynı Kanuni zamanında olduğu gibi adımını GERİYE DOĞRU atmak zorunda kaldı... Ortalık sakinleşmiş gibi görünse de, Fransa "mahalle dedikoduculuğu" yaparak bazı ülkelere Türkiye'yi şikayet etmeye çalıştı... Ama, Fransa şunu aklından hiç çıkarmasın : Türkiye, adımlarını daima ÖNE DOĞRU (ve hatta Fransa'nın ortasına kadar) atmaya MUKTEDİRDİR. Fransa'daki Müslümanların sayısı da UNUTULMAMALIDIR !!!
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    mesela 30 kadar rafale uçağı alsak ne güzek olur değil mi sevgili gavurcuklar?
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme Fransa cahil gençlerin desteklediği Ekrem gelirse her dediğini yapacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gol krallığı yarışında son durum: Zirvede fark açıldı
'Benim verilerimle ne olacak?' demeyin! Uzman isim 2016'daki çarpıcı olayı hatırlattı!