ABD ile iş tutan Yunan'dan Türkiye'yi kızdıracak hamle! Ankara'nın haberi yok zannediyorlar...

Meriç’te kısıtlayıcı askerî kontroller başladı. Yeni güvenlik tedbirleri gereğince Ferecik bölgesi Meriç Nehri kıyısına Yunan ordusundan özel izin alınmadan girilemeyecek. Ankara, gelişmeleri yakından takip ediyor.

ABD ile iş tutan Yunan'dan Türkiye'yi kızdıracak hamle! Ankara'nın haberi yok zannediyorlar...
ABD ile iş tutan Yunan'dan Türkiye'yi kızdıracak hamle! Ankara'nın haberi yok zannediyorlar...
GİRİŞ 10.03.2021 06:41 GÜNCELLEME 10.03.2021 07:19
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD’nin Yunanistan'ın Dedeağaç bölgesine sevkiyatları gündemdeki sıcaklığını korurken bölgede Yunan ordusu tarafından sınırlayıcı askeri kontrol uygulamaları başlatıldı. ABD’nin askerî kuvvet sevkiyatını artırması ile birlikte, Yunanistan’dan, Meriç sınır bölgesinde ilave güvenlik tedbirleri uygulanmasını talep ettiği ve Yunan yetkililerin derhâl kısıtlayıcı tedbirler hazırladığı öğrenildi.

Mısır-Türkiye yakınlaştı, Yunanistan fena tutuştu!

FAALİYETLER SAKLANIYOR

Yeni güvenlik tedbirleri gereğince Ferecik bölgesi Meriç Nehri kıyısına Yunan ordusundan özel izin alınmadan girilemeyecek. Bölgeye giriş ve çıkışları ise mekanize piyade tugayının kontrol edeceği bilgisi alındı. ABD ve Yunanistan’ın bu şekilde Türkiye’nin hemen yanı başında gerçekleştirdiği faaliyetlerini gizlemeye çalıştığına, ancak Ankara’nın bölgedeki uçan kuştan bile haberi olduğuna vurgu yapılıyor.

'Güç artık bizim elimizde! Türkiye'yi İsrail'in...

KOMUTANLAR BÖLGEDE

Geçtiğimiz günlerde, ABD Avrupa ve Afrika Kuvvetler Komutanlığından Tümgeneral Christopher Mohan, Dedeağaç’a gelerek mühimmatın yanı sıra çok sayıda konteyner, araç ve helikopterlerin boşaltıldığı limandaki indirme çalışmalarını izlemişti.

GERGİNLİK TIRMANDIRILIYOR

ABD’nin Girit’te bulunan Suda Körfezi’ndeki askerî tesislerini geliştirmesi, Yunanistan ile ortak tatbikatlar yapması ve Dedeağaç’ta bir deniz üssü kurması ile devam eden sürecin, bölgedeki gerginliği tırmandırmayı amaçladığına işret eden uzmanlar, bütün bunların Yunanistan'ın planlarının bir parçası olduğu değerlendirmesini yapıyor. Yunanistan aynı zamanda, Batı Trakya’daki Türk toplumuna yönelik baskıcı uygulamalarını her geçen gün artırmaya ve Türkiye’yi haklı tepkilerinde provokatörlükle suçlamaya devam ediyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 16
  • CESUR YÜREK 3 yıl önce Şikayet Et
    yunan egede almadık ada,,çıkmadık kayalık bırakmadı..biz mi?...sadece SEYREDİYORUZ...
    Cevapla
  • angara 3 yıl önce Şikayet Et
    cok normal politika , yunanistan 7/10 dengesine yetisemiyor ,USA bunu bozmak istemiyor, yinanlilarin anlamadigidi o aldiklari silahlari nasil servisini yapacaklar paralari varmi ? yedek parca en onemlisi yurek varmi Turke karsi kullanmaya hahaha cok komik aptal yankee
    Cevapla
  • Türk evladi 3 yıl önce Şikayet Et
    ''Türk olmak zordur, çünkü dünya ile savaşırsın. Türk olmamak daha zordur, çünkü Türk ile savaşırsın". Fatih Sultan Mehmet Han
    Cevapla
  • Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki tarih hiç değişmemiş. Düşmanımız hiçbir zaman bir devlet olmadı. Hep birleşerek geldiler. İşte ondan dolayı hazırlık ona göre olmalı
    Cevapla
  • Naci 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD yunanistani işgal ediyor uyan Yunanlı kendine gel
    Cevapla
  • Naci 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan karıştı batıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor