Ermenistan'da Genelkurmay Başkanı savaşı! Paşinyan görevden aldı, Sarkisyan veto etti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ın ikinci kez görevden aldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Paşinyan'ın ilk görevden alma kararını onaylamayacağını söylemiş, ancak resmi olarak imzalamamıştı. Bu duruma değinen Paşinyan, anayasa gereği Gasparyan'ın otomatik olarak görevden alındığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı açıklama yaparken, yeni Genelkurmay başkanı adayına veto geldi.

Ermenistan'da Genelkurmay Başkanı savaşı! Paşinyan görevden aldı, Sarkisyan veto etti
Ermenistan'da Genelkurmay Başkanı savaşı! Paşinyan görevden aldı, Sarkisyan veto etti
GİRİŞ 10.03.2021 13:09 GÜNCELLEME 15.03.2021 20:02
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

25 Şubat tarihinde Ermenistan Ordusu, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetinin istifasını talep etmişti. Ordunun istifa çağrısının ardından açıklama yapan Paşinyan, bu hamleyi "darbe girişimi" olarak nitelendirmiş, ve Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevinden almıştı. Halkı sokağa çağıran ve muhtıraya karşı direnen Paşinyan'a şok Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'dan gelmişti. Sarkisyan, Paşinyan'ın görevden alma kararını onaylamayacağını açıklamıştı, ancak resmi olarak imzalamamıştı.

Ermenistan'da darbe girişimi! Ordu muhtıra verdi, peş peşe açıklamalar

PAŞİNYAN: GÖREV SÜRESİ DOLDU

Ermenistan Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, Paşinyan, Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Gasparyan'ın görevden alınmasıyla ilgili kararnameyi imzalamadığını hatırlatarak, yasalar gereği Sarkisyan'ın kararnameyi Anayasa Mahkemesine de zamanında götürmediğine dikkat çekti. Paşinyan, "Bugünden itibaren Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan görevinden alınmış sayılıyor" ifadesini kullandı. Ermenistan Cumhurbaşkanlığından daha önce yapılan açıklamada, söz konusu kararnamenin Anayasa Mahkemesine götürülmesi için belirli bir süre olmadığı savunulmuştu.

YENİ GENELKURMAY ADAYINA VETO

Paşinyan, eski üst düzey general Artak Davtyan'ı yeni Genelkurmay Başkanı adayı olarak gösterdi. Ancak Paşinyan'ın Davtyan'ı atama kararı Cumhurbaşkanı Sarkisyan tarafından onaylanmadı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Paşinyan'ın ardından Cumhurbaşkanlığı, Sarkisyan'ın kararnamenin anayasaya ve süreçlerine uygun olup olmadığının tespit edilmesi için Anayasa Mahkemesine başvurduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Anayasa Mahkemesinin yetkileri çerçevesinde, Gasparyan'ın görevden alınması konusunda kapsamlı bir inceleme ve karar verme imkanına sahip olduğuna dikkat çekerek, "Anayasa Mahkemesinin bu konudaki kararları ve alınabilecek önlemler, mevcut duruma ilişkin şu andaki ve gelecekteki süreçleri ciddi şekilde etkileyebilir" değerlendirmesinde bulundu. Sarkisyan, Anayasa Mahkemesinin en kısa sürede uygun kararı vermesinin mevcut krizin çözümüne katkı sağlayacağını vurguladı.

Ruslar ve Ermeniler duyunca şok oldu, Azerbaycan S-300'ü bu taktikle vurdu

44 GÜNDE PES ETTİ

Azerbaycan Ordusu, Ermenistan'ın tacizleri sonrası 27 Eylül 2020'de işgal altındaki topraklarına girerek, 44 gün içinde Erivan'ı tarihi hezimete uğrattı. İki ülke, Moskova'daki görüşme sonrası ateşkes imzaladı ve Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 28
  • Oğuzhan Sarı 3 yıl önce Şikayet Et
    Gümrü antlaşması uymayan ermenistan gümrüyü Türkiye Cumhuriyetne verirse ilişkiler normalleşebilir
    Cevapla
  • AKHİLAL 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu mücadelede Paşinyanı destekliyorum arkadaş. Onik bi git sen de attık.Ne onik oğlu onikmişsin be
    Cevapla
  • kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun paşinyana bizde eskiden ne cumhurbaşaknı ne başbakan nede genelkurumay başkanı belli değildi herkes artist kabadayı ve kafasına göre iş yapıyordu
    Cevapla
  • İsa 3 yıl önce Şikayet Et
    Faşist ahlaksız ermeniler, beter olun!!!
    Cevapla
  • paşa 3 yıl önce Şikayet Et
    paşinyan oniki paşayanı görevden almış bunlar bir düzine imiş al al bitmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü