Pasifik'te tansiyon yükseliyor: ABD-Çin gerilimi

ABD'nin Hint-Pasifik Komutanı Oramiral Philip Davidson, Çin'in Pasifik'te giderek daha "saldırgan" bir askeri varlık oluşturduğunu ve bölgesel ayak izini genişlettiğini söyledi.

Pasifik'te tansiyon yükseliyor: ABD-Çin gerilimi
Pasifik'te tansiyon yükseliyor: ABD-Çin gerilimi
GİRİŞ 11.03.2021 10:58 GÜNCELLEME 11.03.2021 10:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Kongresi'ne bilgilendirme yapan Davidson, Çin'in saldırgan bir tutum benimsemediği takdirde bunca gücü bölgeye yerleştirmesinin anlamsız olacağını savundu.

Davidson, Pasifik'te milyarlarca dolarlık yeni silahlar için bütçe ayrılması gerektiğini belirterek, bunun Çin'e karşı caydırıcı bir etki oluşturulması için gerekliliğine dikkat çekti.

"EN BÜYÜK TEHDİT"

Çin'i, "21'inci yüzyılda güvenliğe yönelik en büyük uzun vadeli stratejik tehdit" olarak niteleyen ABD'li komutan, bu ülkenin Tayvan çevresindeki askeri hareketliliğine ve Hindistan'la olan sınır anlaşmazlığına vurgu yaptı.

Davidson ayrıca şunları kaydetti:

"ABD'nin kurallara dayalı uluslararası düzendeki liderlik rolünün yerini almak için emellerini hızlandırdıklarından endişeliyim. Bunu 2050 yılına kadar yapmak istediklerini söylüyorlardı; bu hedefi öne çekeceklerinden kaygılıyım."

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ERCAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne HİNT ÇİN anlaşmazlığının bitmesini ne PAKİSTAN HİNDİSTAN anlaşmazlığının bitmesini asla istemezler çünkü sonucu onlar için vahim olur
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne arıyorsun pasifikte abd
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto