İsrail'den Türkiye itirafı: Evet görüşüyoruz

Doğu Akdeniz'deki Türkiye'nin yapıcı tavrı, karşılık vermeye devam ediyor. Daha önce Mısır'ın ılımlı adımları gündem olurken Ankara- Tel Aviv ilişkilerinde normalleşme sürecine yönelik İsrail Başbakanı Netanyahu'dan ilk açıklama geldi. Bat-Yam kentindeki seçim kampanyasında konuşan Netanyahu, "Evet Türkiye ile de görüşüyoruz, bu iyi bir gelişmedir" dedi.

İsrail'den Türkiye itirafı: Evet görüşüyoruz
İsrail'den Türkiye itirafı: Evet görüşüyoruz
GİRİŞ 11.03.2021 13:55 GÜNCELLEME 11.03.2021 16:42
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme sürecine ilişkin Tel Aviv yönetiminden peş peşe olumlu mesajlar geliyor.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, ülkesinin Türkiye ile iş birliğine hazır olduğunu söylemesinin ardından bu kez de İsrail Başbakanı Netanyahu'dan ilk açıklama geldi. ​Natanyahu dün seçim kampanyası programı çerçevesinde Bat-Yam kentindeki seçmenleriyle bir araya geldi.

TÜRKİYE İLE NORMALLEŞME GÖRÜŞMELERİ

Netanyahu katıldığı kapalı bir oturumda Türkiye ile normalleşme sürecine ilişkin sorulan bir soru üzerine " Evet Türkiye ile de görüşüyoruz, bu iyi bir gelişmedir" dedi.

Netanyahu, Doğu Akdeniz'e komşu ülkelerle olan ilişkiler, bölgenin refahı ve huzuru için son derece önemli olduğunu da belirtti.

DOĞU AKDENİZ'DE DEĞİŞİM RÜZGARLARI

Özellikle Türkiye'nin başını çektiği Doğu Akdeniz'deki iş birliği sürecinde normalleşme rüzgarları devam ediyor. Siyasi açıdan olmasa dahi Doğu Akdeniz'deki istikrar ve güven ortamının sağlanabilmesi açısından çalışmalar yürüten Türkiye, bölge ülkeleri ile Münhasır Ekonomik Bölge ilan etmek üzere faaliyet gerçekleştiriyor.

Cihat Yaycı'dan kritik Türkiye-Mısır gelişmesi değerlendirmesi

Bu noktada Libya ile başlayan süreçte son olarak İsrail ve Mısır ile bu faaliyetlerin yapılması ve Doğu Akdeniz'deki uluslararası sınırların çizilmesi bekleniyor. Doğu Akdeniz son dönemlerde, derinliklerindeki hidrokarbon rezervleri ile dikkat çeken bir bölge halinde.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 57
  • Hasan Çelik 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet menfaati gereği, önce doğal gazı alalım, vakti gelince de Kudüs'ü İNŞALLAH.
    Cevapla
  • KKTC kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem BAE ile SİHA ile mücadele anlaşması yapıyor, hem bizim ile iş birliği... Bu İsrail ne Nal'a vuruyor ne de civiye... Lakin At'inin ayağı nal tutmaz...
    Cevapla
  • Riza 3 yıl önce Şikayet Et
    Mukaddesatimizi isgal edib haremimize botlarla giren...ve kudusumuzu canlari pahasi savunan filiztin haklina zulmün senin sonun olacan ey israil
    Cevapla
  • vatan75 3 yıl önce Şikayet Et
    super guc olana kadar dusman sayisini azaltmakta fayda var
    Cevapla
  • usta 3 yıl önce Şikayet Et
    gün gelecek filistinle görüşülecek.................
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!