Son dakika haberi: 7 ülke AstraZeneca aşısının kullanımını durdurdu

Ajansların son dakika gelişmesiyle duyurduğu habere göre AstraZeneca aşısının Danimarka'daki kullanımına durdurma uygulandı. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yan etkiler nedeniyle beş ülke aşının kullanımını durdururken, son olarak bu ülkelerin arasına Danimarka ve Norveç de eklendi. Ülkede yapılan aşılama çalışmaları sırasında, AstraZeneca'nın uygulandığı kişilerde kan pıhtılaşmasının meydana geldiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 11.03.2021 15:43 GÜNCELLEME 11.03.2021 17:10
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış
  • Koronavirüs salgını dünya genelinde etkisini artırarak devam ediyor.
  • Bazı ülkeler, üçüncü dalga paniği ile önlemleri sıkılaştırmaya çalışırken bir diğer yandan da aşılama çalışmaları devam ediyor.
  • Oxford Üniversitesi'nin de iştirakiyle yapılan AstraZeneca aşısı Avusturya, Lüksemburg, Estonya, Litvanya ve Letonya tarafından, kullanımı durdurmuştu.
  • Bu ülkelere Danimarka ve Norveç ile birlikte yedincisi eklendi.
  • İspanya, iptallere karşılık herhangi bir hamlede bulunmayacaklarını, aşıyı kullanmaya devam edeceklerini duyurdu.

KAN PIHTILAŞMASI GÖRÜLDÜ

Danimarka'dan bugün gelen bir koronavirüs aşı haberi adeta bomba etkisi yarattı. AFP'de yer alan son dakika haberine göre Danimarka AstraZeneca'nın aşısını kullanımını durdurdu. Kararın aşının 'ciddi' yan etkilere yol açtığı nedeniyle alındığı bildirildi.

Ülkede AstraZeneca aşısını yaptıran kişilerde yan etki olarak 'kanda pıhtılaşma' meydana geldiği ve bu önemli yan etki sebebiyle aşının uygulanmasına geçici bir süreyle ara verildiği açıklandı.

YEDİ ÜLKE KULLANIMI DURDURDU

AstraZeneca'nın kullanım bilançosu pek de iç açısı değil. İlk zamanlarda onay almakta güçlük çekilen aşının güvenilirliği tartışma konusu olurken, şimdi de aşılarda ortaya çıkan yan etkileri tartışma konusu oldu.

Avusturya, şüpheli ölümün ardından AstraZeneca aşı tedarikini askıya aldı

Avusturya, Lüksemburg, Estonya, Litvanya ve Letonya'nın da aralarında bulunduğu 5 ülke de daha önce AstraZeneca Kovid-19 aşısının kullanımına ara vermişti.  Son olarak bu ülkelerin arasına Danimarka ve Norveç eklenirken, AstraZeneca'yı kara listeye alan ülke sayısı altı oldu.

AstraZeneca'nın uygulandığı ülkelerden birinde yapılan aşılama çalışması

İNAKTİF AŞILARDA HİÇ BİR SORUN YAŞANMADI

Aşılama faaliyetlerinin başlaması sırasında tartışmalara neden olan inaktif Çin ve Rus aşıları, güvenlik sorunları nedeniyle eleştirilere konu olmuştu.

Özellikle Avrupa İlaç Ajansı ve DSÖ inaktif aşılar noktasında, çekinceli tavırlar sergilerken, gelinen son noktada, hem Türkiye'de hem de dünya genelinde Sinovac başta olmak üzere inaktif aşılar ile ilgili herhangi bir problem yaşanmadı. Türkiye'de aşılama rakamları  toplamda 10 milyon 555 bin 770 kişiye ulaştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 71
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüsten daha tehlikeli şey cehalettir.. aşıyı siyonistler bulmuşda bilmem ne! dünyada en çok aşı yapan ülke İsrail yaklaşık aşılama orana yüzde 55! Tr sağlık bakanlığı çok iyi bir çalışmayla çin aşıları getirtdi umarım aşılama hızı artar ve bu illetten kurtuluruz.. fakat cehaletten kurtulurmuyuz? Zorrr
    Cevapla
  • Barış 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehalet senin gibi herşeye bilmeden atlayan zıplayandır.. Ne tutturursalar elinize onu alırsınız..
    Cevapla
  • Ahir zaman 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu hastahane ortamlarını yazın sosyal medyadan hastahaneye sağlam girip sonra ölüm haberi veriliyor bu nasıl iş ..?
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölmek için önce sağ olmak lazım
    Cevapla
  • Ohoj 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye olacak viruse sitma ilaci verirsen olacagi bu. Onlarda bilmiyor ki sonucun ne olacagini koronadan oldu de gec.
    Cevapla
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlamsa niye girsin hastaneye. Karalama hepsi.
    Cevapla
  • juuh 3 yıl önce Şikayet Et
    bizdeki batıcı siyonist artıklarına vermek lazımdı başta chdpkklılara
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyanin millet..Ölenlerin cogu TÜRK..
    Cevapla
  • huaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada en az ölümler Türkiye vatandaşı vaka oranına göre dünyada lideriz çok şükür birisi hamaset sanarda laf etmeye kalkar diye hatırlatmış olayım istatistiklere bakmadan yazmayın
    Cevapla
  • Mıçı dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölenlerin Türk olduğunu nereden biliyorsun link at Kanıt göster ezbere iş yapıp milletin aklını karıştırmak senin gibi teoriler çok
    Cevapla
  • erbat 3 yıl önce Şikayet Et
    güldürdün beni
    Cevapla
  • tek parmak 3 yıl önce Şikayet Et
    ne guzel sistem ya ølen olur ise hasta zaten ølecek yada yan etki olur ise zaten ondan sorun var sanirsam sayisiz insan øldu sakliyorlar sadece norvec de bildigim kadar 30 kadar var ølen sakliyorlar hele almanya karsi sesleri cikmiyor herkes ølecek olsa bile yan etkisi yok deniyor belki vurulmasa ølmeyecek mazaret uretmek yerine ølum riski var dersin tam faydasi var mi onu bile bile yok yada seneye ne bekliyor onu bile yok birileri para kazansin diyorlar sadece
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu