DSÖ'den Sinovac aşısıyla ilgili açıklama!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'in Sinovac yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının acil kullanımına ilişkin onayı mart sonuna kadar verileceğini bildirdi.

DSÖ'den Sinovac aşısıyla ilgili açıklama!
DSÖ'den Sinovac aşısıyla ilgili açıklama!
GİRİŞ 12.03.2021 17:37 GÜNCELLEME 12.03.2021 17:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Kovid-19 salgınına ilişkin soruları cevapladı.

Harris, AA muhabirinin, DSÖ'nün Çin'in Sinovac Kovid-19 aşısının kullanımının onayın ne zaman vereceğine ilişkin sorusuna, "(DSÖ aşı) takip sistemine bakarsanız, (Sinovac'ın) süreç boyunca oldukça uzun bir yol kat ettiğini göreceksiniz. (Sinovac aşısı) şu an değerlendirmelerin (incelemelerin) son aşamasında." yanıtını verdi.

Sözcü Harris, aşıya ilişkin son aşamada yanıtlanması gereken tüm soruların cevabını bulduğu takdirde DSÖ'nün çok kısa zamanda Sinovac aşısını da acil kullanım listesine ekleyeceğini belirtti.

Sinovac aşısının kullanıma onay verilmesi için tam bir tarih veremeyeceğini aktaran Harris, "Fakat mart sonuna kadar (bu kararı) bekliyoruz." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 6
  • unknown 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin onay vermene gerek kalmadı DSÖ ! Biz çoktan onay verdik.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Birileri bizim olmemizi istiyor. Bunlar Çinli değil asyalı değil.geriye İsrail'le ABD kaldı .demekki coronayi ABD yaydı.biraz fazla yaydı kendinede bulaştı.
    Cevapla
  • osman ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüsü çıkaran aşıyı da çıkardı Dünya sıraya girdi bunlar oyun aslında ne kadar para akıyor görün 83 milyon çarpın 24 dolar ile ve bunu her 6 ayda bir tekrar ederse köşeyi dönen Çin olur
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    24 dolar olduğunu nerden biliyorsun? Aslında senin düşünenlere aşı yapılmasın. Gidin ABD de aşı olunuz. Sadece muhalefet bildiğiniz bir şey ve ya icraat yok.
    Cevapla
  • cepboş 3 yıl önce Şikayet Et
    yine türkiye sayesinde değer buldu, bu aşının ab ye girişini tek başına türkiye göğüsledi, barı sinoac ile türkiye üretim işbirliği yapılsa
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    is birliği yapılıyor ya zaten. hammedesini biz yerli olarak üretiyoruz. formülü verdiler. yerli aşı normalde çin aşısı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...