ABD'nin F-35 satışını askıya alması harekete geçirdi! Beklenmedik hamle!

Fransa hükümetinin, ABD’nin yeni yönetiminin Suudi Arabistan ile ilişkilerini gözden geçirme kararının ardından, iki ülke ilişkilerindeki gerginliği kendi lehine kullanmak istediği ileri sürüldü. Başta Paris yönetimi olmak üzere birçok ülke ABD’den F-35 savaş uçağı satın almak isteyen BAE’ye savaş uçağı satmak için harekete geçti.

GİRİŞ 15.03.2021 03:30 GÜNCELLEME 15.03.2021 18:41
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Fransız istihbarat bağlantılı internet sitesi "Intelligence Online" ile Challenges internet sitesinin haberlerine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, mayıs ayında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yapacağı ziyarette, bu iki ülkeyle ekonomik diplomasiyi canlandırmayı hedefliyor.
 

SpaceX, 60 Starlink uydusunu daha yörüngeye gönderdi


Macron’un görev süresinin başından bu yana iki ülke liderleri arasında sıcak bir ilişki bulunmazken, Fransız Cumhurbaşkanı ile Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, çok kısa birer resmi ziyarette bulunmuştu.

Lockheed Martin /  F-35 5. nesil savaş uçağı

ABD ASKIYA ALDI, FRANSA HAREKETE GEÇTİ

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Riyad’a silah satışı ile Yemen’deki Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona desteğini bir süreliğine askıya alma kararının ardından, Macron yönetimi, Körfez ülkelerine silah satmak için harekete geçti.
 

F-35'le kıyaslandı! Temel Kotil, Milli Muharip Uçağının müthiş özelliklerini anlattı


Paris yönetimi, ABD’den F-35 savaş uçağı satın almak isteyen BAE’ye Fransız Rafale savaş uçağını satmak için büyük çaba sarf ediyor.

Dassault firmasnın geliştirdiği Rafale savaş uçağı

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, şubat ayında Abu Dabi’de düzenlenen Uluslararası Savunma Fuarı’na (IDEX) katılarak, bu ülkeye 6. ziyaretini yapmıştı.

Macron yönetimi, Suudi Arabistan’ın su kaynakları, atık yönetimi, inşaat ve nükleer enerji konusundaki projelerine de özel ilgi gösteriyor.

TEK ÜLKE FRANSA DEĞİL, DİĞERLERİ DE HAREKETE GEÇTİ

Haberde ayrıca Fransa'nın, ABD ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin gerginleşmesinden karlı çıkmak isteyen tek ülke olmadığı, Rusya, bazı Asya ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinin de bu fırsattan yararlanmak istediği değerlendirmesi dikkati çekti.

BIDEN F-35 SATIŞLARINI ASKIYA ALMIŞTI

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, birçok ülkeye yapılan silah satışını gözden geçirmek üzere geçici süreliğine askıya almıştı. Askıya alınan anlaşmalar arasında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan’a yapılan satışların da bulunduğu açıklanmıştı.

YORUMLAR 32
  • 37 ak 3 yıl önce Şikayet Et
    bu sivriler ozaman paramızı versinler
    Cevapla
  • Mr Beats 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu akil kupu araplar fransizlarin misirda kendilerine nasil kazik attigini unutmus sattiklari hava savunma sistemlerini kapattilar israil yok etti misiri. . . . Gercekten satilmislar artik bize bunlardan hayir gelmez ancak bunlarin anladigi dilden yaklasacaksin hersey icin gec ruhlarini satmislar
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Singapur açıkladı - f35 lerin yazılımı abd istediği anda bu uçakları düşürmesine imkan veren kodlar içeriyor - abd bedava bile verse Türkiye bu uçakları almamalı
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar danışıklıdır, fransa da beş yıl oyalar, makrondan sonraki başkan olmaz der. sonra almanlar, sonra ingilizler, sonra yine amerika. onlar sömürdükleri yada sömürmeyi düşündükleri ülkelerin kendilerine karşı gelebilecek güce ulaşmalarını asla istemezler. akıllı adamı severim, ama benden akıllısını hiç sevmem hikayesi yani
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    müttefiklik kemikten ibarettir. asıl bundan ibret alınmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?