ABD tarihine geçti! Kabinenin ilk yerlisi

ABD Başkanı Joe Biden'ın İçişleri Bakanlığına aday gösterdiği Deb Halland, Senatodan onay alarak ülke tarihinde "kabineye seçilen ilk Amerikan yerlisi" oldu.

ABD tarihine geçti! Kabinenin ilk yerlisi
ABD tarihine geçti! Kabinenin ilk yerlisi
GİRİŞ 16.03.2021 07:01 GÜNCELLEME 16.03.2021 07:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Senato Genel Kurulunda yapılan oylamada 40 "hayır" oyuna karşılık 51 "evet" oyu alan Haaland, bu başarısıyla Amerikan siyasi tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

AA'nın haberine göre; daha önce Temsilciler Meclisinde New Mexico eyaletinin Demokrat vekillerinden biri olan Haaland'in kısa sürede yemin ederek görevine resmen başlaması bekleniyor.

Haaland, Kasım 2018'deki Kongre ara seçimlerinde New Mexico eyaletinde kazanarak, Kansas'tan seçilen Sharica Davids ile beraber Kongre'nin ilk iki Amerikan yerlisi kadınından biri olmuştu.

ABD'de yerlilerin yaşadığı bölgeleri de kapsayan birçok bölgeyi ve ulusal parkları yönetecek olan Haaland, bu yönüyle de dikkat çekici bir isim oldu. Önceki açıklamalarında iklim değişikliği karşısında yenilenebilir enerji kaynaklarına önem vereceğini dile getiren Haaland'in yerlilerle ilgili de çeşitli projelere imza atması ve ülkedeki yerlilerin siyaset vitrinindeki yüzü olması bekleniyor.

YORUMLAR 17
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Küreselciler baktılarki ulusalcılar güç kazandı şimdi 250 yıldır faşizm ve soykırım uyguladıkları zenciler yerliler vs. bunların oyunu almak için 40 takla atıyorlar timsah gözyaşı döküp her zamanki gibi günah çıkartıyorlar ilk fırsatta faşistliklerine geri dönerler emin olun.
    Cevapla
  • ayân 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişini inkar ettiği için kabineye almışlardır.
    Cevapla
  • saruhan 3 yıl önce Şikayet Et
    atalarına ne olduğunu sorsun
    Cevapla
  • Şimal Kartalı 3 yıl önce Şikayet Et
    katil amerika
    Cevapla
  • İstanbul-18 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize demokrasi ve insan hakları dersi veren amerika'ya bak sen.
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin birtane başörtülüyü şantiye açılışında herkesin berak taktığı başörtülünün takmadığı kadar insan haklarına saygılıdır riyacı abd.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...