NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye açıklaması: Ciddi endişeliyiz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile ilgili olarak Doğu Akdeniz ve S-400 gibi konularda ciddi endişeleri olduklarını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye açıklaması: Ciddi endişeliyiz
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye açıklaması: Ciddi endişeliyiz
GİRİŞ 16.03.2021 08:37 GÜNCELLEME 16.03.2021 09:07
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Parlamentosu'nun Güvenlik ve Savunma Alt Komitesi'nin toplantısına katılarak milletvekillerinin NATO-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri hakkındaki sorularını yanıtladı.

Uluslararası terörizm, Rusya ve Çin'in yükselişi gibi sınamalara karşı Kuzey Amerika ve Avrupa'nın birlikte durması gerektiğini söyleyen Stoltenberg, Türkiye ile soruya da cevap verdi.

Stoltenberg, Doğu Akdeniz, S-400 ve demokratik haklar gibi konularda ciddi endişeleri olduğunu, bunları da dile getirdiğini ancak 30 NATO müttefiki arasında farklılıklar, anlaşmazlıklar olabileceğini vurgulayarak, "NATO bunların tartışılması için önemli bir platform imkanı sunmaktadır" dedi.

Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan arasında gerginliği azaltmak amacıyla NATO'da ayrıştırma usulleri mekanizması kurulduğunu, iki ülkenin ayrıca istişari görüşmelere de başladığını belirtti.

Stoltenberg, "Sorunların çözüldüğünü söylemiyorum ama önemli konularda anlaşmazlıklarımız olduğunda bunların ele alınmasında platform sunmak, doğru yolda ilerleyebilmek için uluslararası kurumlara ihtiyacımız var. Bizim yaptığımız da bu" diye konuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • petrolcü 3 yıl önce Şikayet Et
    daha önce Türkiye lazım olan silah ve mühimmâtı nereden alırsa alsın kendi kararıdır diyen şimdi çok endişe ediyormuş. Türkiye savunma sanayiinde çok güçlü ve ileri teknoloji silahlara sahip olmaya başladı ya nato ya çok sıkı geliyoruz çoookk.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz de sizin iki yüzlülüğünüzden endiseliyiz sayın sekreter...
    Cevapla
  • Karşıyaka 3 yıl önce Şikayet Et
    S400 olmasaydı bin bir başka bahaneyle yine programdan çıkartılacaktı Türkiye, doğru yoldayız umarız en ufak taviz verilmez
    Cevapla
  • Mevlüt 3 yıl önce Şikayet Et
    CB teşekkür etmişti birde buna, bu adam ABD ne derse onu söyler.
    Cevapla
  • cumali 3 yıl önce Şikayet Et
    sizinde bi endişeniz bitmedi gitti be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar