Güney Kıbrıs'ta korona önlemlerini hiçe sayan karnaval

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) koronavirüs vakalarının en fazla görüldüğü Limasol’da yasakları ihlal eden yüzlerce kişi haftasonu karnaval düzenledi. Sosyal medyada yayılan görüntülere siyasi ve halktan tepki yağdı.

Güney Kıbrıs'ta korona önlemlerini hiçe sayan karnaval
Güney Kıbrıs'ta korona önlemlerini hiçe sayan karnaval
GİRİŞ 16.03.2021 13:22 GÜNCELLEME 16.03.2021 13:22

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) her yıl geleneksel olarak renkli görüntülere sahne olan Limasol Karnavalı koronavirüse rağmen bu yıl da devam etti. Koronavirüs (Kovid-19) yasaklarını hiçe sayan yüzlerce kişi Limasol karnavalına katıldı.

Çok sayıda araçların bulunduğu karnavalda araçlar flama ve balonlarla süslendi. Kıbrıslı Rumlar şehir turu attıktan sonra maske, mesafe kurallarını hiçe sayarak parti düzenledi. Meydanda toplanan yüzlerce kişilik kalabalığa polis müdahale etti. Bölgedeki açık restoranlara ise para cezası kesildi.

RUM ADALET BAKANINDAN TEPKİ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Adalet Bakanı Emily Yiolitis karnavala ait video hakkında yaptığı açıklamada, karnavalı ‘rahatsız edici’ olarak nitelendirdi. "Polis, öğleden sonra hoşgörü gösterdi, ancak bu görüntüler mantıksız” ifadelerini kullanan Yiolitis “Durumun belirsiz olduğunu herkesin anlamasını istiyorum. Umarım bu epidemiyolojik tablomuzu etkilemez" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!