Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı Sakız Adası tahriki

Yunanistan, Lozan Antlaşmasını umursamamaya ve antlaşmaya göre adaların devir şartı olan Gayri Askeri Statüyü ihlal etmeye devam ediyor. Adaların silahlandığına dair görüntüler bu kez de Sakız Adasından geldi.

Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı Sakız Adası tahriki
Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı Sakız Adası tahriki
GİRİŞ 16.03.2021 12:54 GÜNCELLEME 16.03.2021 12:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'de aylardır gerilimi tırmandıran Yunanistan, Türkiye sınırına yalnızca 7.5 kilometre bulunan ve gayri askeri statüdeki Sakız Adası'nda tatbikat düzenledi.

Yunan Özel Kuvvetleri tarafından düzenlenen tatbikatta atış eğitimi gerçekleştirdi. Tatbikata 40'ın üzerinde özel kuvvetlere bağlı askerin katıldığı ifade edildi. Atina hükümeti, Sakız Adası'nda gerçekleştirdiği tatbikatla imzaladığı Lozan Antlaşması'ndaki kuralları ihlal etmiş oldu.

Erdoğan tepki gösterdi! Suudi Arabistan'a ait savaş uçakları Girit Adası'na indi

ABD VE SUUDİ ARABİSTAN İLE ORTAK TATBİKAT

Yunanistan, Doğu Akdeniz'de Fransa, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra Suudi Arabistan'la da ortak tatbikat düzenliyor. Söz konusu tatbikat için Suudi Arabistan'a ait altı savaş uçağı, Girit Adası'ndaki Souda Askeri Üssü'ne konuşlanmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah İnönü ah zsmaninda bu adslari vermeseydin bu halleri gormezdik
    Cevapla
  • 37 ak 3 yıl önce Şikayet Et
    diyorum atinayı 83, il kıbrızı 84. il yapın gitsin
    Cevapla
  • osmanli27 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye bu küstahlığı daha ne kadar seyirci kalacak anlamıyorum, yunanistan kimki isteği an tahrik ediyor üstelik türkiye haklı durumdayken,hani haklı olduğumuz yerde korunacaktı her alanda hakkımız,türkiyenin dört bir tarafı sarılmış durumda şu an abd resmen ablukaya aldı türkiyeyi bir çıkıpta ne oluyor diyen yok..allah sonumuzu hayır etsin gidişat çok kötü.inş iş işten geçmeden türkiye uyanır..bu yunanistan tir tir titrerdi ne olduki son zamanlarda meydan okuyor her fırsatta türkiyeye acaba??uyan türkiyem uyan düşman uyumuyo....
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde rusya ve çinle tatbikat yapsakmı acaba ve ya neden rusya ve çinle tatbikat yapmayı düşünmüyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...