İran’da Suri kutlamalarında 6 ölü, 443 yaralı

İran’da Nevruz Bayramı öncesi son çarşamba gecesi için yapılan “Çarşamba Suri” kutlamalarında şu ana kadar 6 kişi hayatını kaybetti, 443 kişi yaralandı.

GİRİŞ 16.03.2021 21:13 GÜNCELLEME 16.03.2021 21:14
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İran’da Nevruz Bayramı öncesi son çarşamba gecesi için yapılan “Çarşamba Suri” kutlamalarında bu yıl da kan aktı. İran Acil Servisler Kurumu Sözcüsü Müçteba Halidi yaptığı açıklamada, Çarşamba Suri kutlamaları nedeniyle şu ana kadar 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 443 kişinin yaralandığını bildirdi.

Halidi, yaralanan 443 kişiden 52’sinin uzuvlarını kaybettiklerini belirterek, “386 kişide ağır yanık görülürken,125 kişide görme kaybı yaşandı” dedi.

En çok yaralı sayısının başkent Tahran’da kaydedildiğini ifade eden Halidi, “Kürdistan eyaletinde 3, Tebriz, Tahran ve Urumiye şehirlerde 1’er kişi hayatını kaybetti. Çarşamba Suri kutlamaları için hazırlanan patlayıcı ve yanıcı maddeler ölümlere ve yaralanmalara neden oluyor” dedi.

Sağlık ekiplerinin korona virüs ile mücadele ettiklerini hatırlatan Halidi, İranlılardan Çarşamba Suri kutlamalarını sonlandırmalarını ve sağlık çalışanlarına yardımcı olmalarını istedi.

GEÇEN YIL 3 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

İran’da geçtiğimiz yıl Nevruz Bayramı nedeniyle yapılan Çarşamba Suri kutlamalarında 3 kişi hayatını kaybetmiş bin 403 kişi yaralanmıştı.

İran’da Nevruz Bayramı öncesi son Çarşamba gecesi yapılan kutlamalara “Çarşamba Suri” adı veriliyor. Her yıl Çarşamba Suri kutlamalarında kullanılan havai fişekler, patlayıcı ve yanıcı maddeler pek çok İranlının yaralanmasına ve ölümüne neden oluyor. Hicri Şemsi Takvim'in kullanıldığı İran’da, Nevruz (yeni yıl) 21 Mart tarihinde başlıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • Iranian 2 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba türk kardeşlerim ne yazık ki bazı cahiller kadim iran geleneğine uyduklarını sanıyorlar bu trajedi kalbimi acıttı maalesef her sene yapıyorlar Ama bilin ki onlar cahil ve aldatılmışlardır. Eski İran'da yapılmış küçük bir havai fişek gösterisi ama bugün bomba ve el bombasına dönüşmüş... Lütfen onların cehaletini tüm İranlıların ayaklarına yazmayın. Şahsen ben çok üzgünüm.
    Cevapla
  • aliiii 3 yıl önce Şikayet Et
    dedem hacidan geldiginde anlatmisti iranlilar tahafta insanlari ite kaka tahaf yapiyor diye .bunlar boyle demmek ki insanliktan nasiplerini almamislar.
    Cevapla
  • abidin 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    İran kadar vahşi bir ülke yok cenaze olur yüzlerce kişi ezerler tören olur onlarca kişi ezerler bunlar insanca yaşamayı ne zaman öğrenecek
    Cevapla
  • Talha 3 yıl önce Şikayet Et
    Nevruz türkiye de de var, ateşperestlerin bayramı
    Cevapla
  • Müslüman Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Cahiliye devrinden hala çıkamamışlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki