Rusya'dan Türkiye açıklaması: Zorlu ilişkimiz var

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Türkiye ile ilişkilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Şoygu Rusya’nın Türkiye ile farklı alanlarda zor, ancak sonuç veren bir işbirliği olduğunu ifade etti.

Rusya'dan Türkiye açıklaması: Zorlu ilişkimiz var
Rusya'dan Türkiye açıklaması: Zorlu ilişkimiz var
GİRİŞ 17.03.2021 14:06 GÜNCELLEME 17.03.2021 14:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şoygu, Türkiye'nin NATO nedeniyle zorlu bir ortak olduğunu ancak sonuç veren ilişkilerinin bulunduğunu ifade etti

ZOR AMA SONUÇ VEREN BİR İLİŞKİ

Savunma Bakanı Şoygu "Türkiye ile ilişkilerden söz edecek olursam, kolay olmayan, çok zorlu, ancak çok da sonuç veren çalışmalarımız var. Bunlar ortak çalışmalarımız. Zor olmasının nedeni ise engellenmemiz, Türkiye’nin NATO üyesi olmasının engel yaratması. Bu elbette bir engel" dedi.

Bununla birlikte, işbirliği yapan iki ülkeden birinin NATO üyesi olup diğerinin olmayışının kendi başına eşsiz bir tecrübe olduğunu belirten Şoygu, şöyle devam etti:

"Ancak bu ülkeler ortak bir dil buluyor, ortak çalışmalar, operasyonlar yürütüyor, imkansız görülen yerlerde dahi uzlaşma noktası buluyor. Çözüm yöntemleri buluyoruz. Sözgelimi İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesi. Bize göre, Suriye’de gerilimi azaltma bölgesinin kurulması, bu tür krizlerin çözümünde yeni bir sayfa, yeni bir mekanizma."

"TERÖRİSTLERLE BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ"

Şoygu, Rusya ve Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde ortak devriye gerçekleştirdiğini de hatırlattı.

Şoygu, "Teröristlerle birlikte mücadele ediyoruz. Ortak hava sahasında da sık sık birlikte çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çok sayıda geçiş noktasını düzenliyor ve kontrol ediyoruz, göçmenlerle birlikte ilgileniyoruz" dedi.

Şoygu,Rusya ile Türkiye’nin Dağlık Karabağ’daki durumun çözüme kavuşturulması konusunda işbirliği yaptığına da dikkat çekti.

YORUMLAR 4
  • 56789 3 yıl önce Şikayet Et
    rusyada bir sürü türk özerk ülkeleri var ne zaman arakanlı rohingyalı müslümanları düşünüp rusyaya dediler gelin rusyadaki türk ülkelerinde yaşayın veya orta asyadaki türk ülkelerinden yaşayın ne zaman dedilerki şimdi rusa askerlik yapan tuva türkünden fayda gelsin türklere islam ülkelerine unutmayın hristiyanlar islamın en büyük düşmanıdır unutmayın ispanyadaki son müslüman krallığı devleti endülüsü yıkanlar hristiyanlardı bunuda unutmayın
    Cevapla
  • 7654 3 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylüyor ama siz ehlikitap slavlara güvenilmiyorki natodan çıkılsın yani siz türkiye için natoyu karşınıza alıyorsaz hemen türkiye anında natodan çıksın gelin bu ülkeye askeri üslerinizi kurun ama bu güvenceyi vermeyin ondan sonra topu türkiyeye atın türkiye natı ülkesi deyin kolayınıza ne geliyorsa onu konuşun
    Cevapla
  • Yörük Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Şoygu nun Türk ve Müslüman kökenden geldiğini düşünüyorum.
    Cevapla
  • selim asaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok çok önemli haber; Turan birliği için hazır olan Türkiye,Azerbaycan,Kırgızistan,Özbekistan ve Türkmenistan'dan sonra Kararsız olan Kazakistan'ı ikna etmek için sn Recep Tayyip Erdoğan 30-31 Mart tarihinde Kazakistan'a gidecek ve resmi temaslarda bulunacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!