Almanya'dan İstanbul Sözleşmesi ve HDP açıklaması, Türkiye'ye tepki

Almanya, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini değerlendirdi. Dışişleri Bakanı Heiko Maas, sözleşmeden çekilme kararının geriye gitme çabalarını takip ettiğini öne sürdü.

Almanya'dan İstanbul Sözleşmesi ve HDP açıklaması, Türkiye'ye tepki
Almanya'dan İstanbul Sözleşmesi ve HDP açıklaması, Türkiye'ye tepki
GİRİŞ 22.03.2021 12:30 GÜNCELLEME 22.03.2021 14:07
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türkiye, Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nden çekildiğini duyurmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Ankara'nın kararını eleştirmeye kalktı, kararın "geriye doğru atılmış bir adım" olduğunu savundu.

MAAS: AVRUPA'YA YANLIŞ MESAJ GÖNDERİLDİ

Maas, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması geriye doğru atılmış bir adım ve Avrupa'ya gönderilen yanlış bir mesajdır. Çünkü bu adım, cinsiyet eşitliğini dünya genelinde geriye itme çabalarını takip ediyor. Hiçbir gelenek, kadınların şiddetten korunmasını tartışmaya açmayı meşrulaştıramaz" ifadelerini kullandı.

HDP'ye kapatma davasına da değinen Maas, "Son birkaç günde gördüklerimiz, HDP'nin kapatılması konusu ve özellikle de İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme tamamen yanlış sinyaller" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 30
  • Gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya kendisi geri kafa gidiyor. Ülkesini terörist doldurdu, ırkçılık rekora koşuyor, tüm bunları görmezden gelip nazi kafasıyla bize ders vermeye çalışıyor
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki, doğru yapmışız..
    Cevapla
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    sanane ulan ister geriye ister ileriye gideriz sen mi karar vereceksin alçak , burası alamanya değil Müslüman Türkiye
    Cevapla
  • Alakadar 3 yıl önce Şikayet Et
    ŞANLARINI, ŞEREFLERİNİ, NAMUSLARINI VE ÖNEMLİ olan AİLE KÖKLERİNİ ÇÖPLÜKTEN BULDUKLARI için her türlü ahlaksızlık, edepsizlik ve terbiyesizlik onlar için hoş, güzel ve sevecendir. Onların hayatları hayvanların hayatından daha aşağı bir hayattır. Bizide kendileri gibi yapmak istedikleri açık. Bunlara karşılk olarak aile yapımıza, kur'ana ve sünnete yapışalım. Yapışalımki dahada kudursunlar. ATEŞİNİZ BOL OLSUN EY KAFİRLER.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    kızıyorlarsa doğru yoldayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı