Hollanda polisi ırkçı paylaşım için Türklerden özür diledi

Hollanda'da Rotterdam polis şefi Fred Westerbeke Türk asıllı Hümeyra E'nin ölümüyle ilgili "Bir Türk daha azaldı" ifadesi nedeniyle herkesten özür diledi.

Hollanda polisi ırkçı paylaşım için Türklerden özür diledi
Hollanda polisi ırkçı paylaşım için Türklerden özür diledi
GİRİŞ 27.03.2021 13:20 GÜNCELLEME 27.03.2021 14:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rotterdam Rijnmond TV kanalındaki bir programa konuk olan Westerbeke, Rotterdam polisine güvenin azaldığını fark ettiğini söyledi.

"TÜM TÜRK TOPLUMUNDAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Westerbeke, sosyal medya gruplarında "ırkçı konuşmalar" yapan Rotterdam teşkilatına bağlı polislerin uygun şekilde cezalandırıldığını belirterek, "Şimdiden Hümeyra'nın ailesinden ve Hollanda'da yaşayan tüm Türk toplumundan samimiyetle ve içtenlikle özür diliyorum. Bunu aileye tekrar şahsen söylemek istiyorum. Sadece aileden değil tüm Türk toplumundan özür diliyorum çünkü bu olayın Türkler üzerinde çok büyük etki oluşturduğunu öğrendim" dedi.

Ayrıca polislerin sosyal medya grubunda ülkedeki azınlıklara, göçmenlere ve Afrikalılara yönelik ırkçı ve ayrımcı ifadelerinden rahatsız olan herkesten özür dilediğini ifade eden Westerbeke, "Olaya karışan polisler de pişman ve özür diliyorlar" açıklamasını yaptı.

POLİSİN İHRACI İSTENİYOR

Öte yandan Hümeyra E'nin ailesinin, ırkçı ifadeler kullanan polislerin görevlerinden ihraç edilmesini istediği bildirildi.

Yerel medyada çıkan haberlerde ise Rotterdam polis teşkilatında çalışan Fas asıllı bir polisin ırkçı ifadeler hakkında üst mercilere bilgi vermesi üzerine meslektaşları tarafından hain ilan edildiği ve zorbalığa uğradığı vurgulandı.

"BİR TÜRK DAHA AZALDI"

Rotterdam Designcollege'de eğitim gören Hümeyra E, 16 Aralık 2018'de okuldan dönerken eski erkek arkadaşı tarafından öldürülmüştü.

Hümeyra E, tehdit edildiği gerekçesiyle polise şikayette bulunmuş ancak şikayetleri dikkate alınmamıştı.

25 Mart'ta, Hollanda polisinin, sosyal medya gruplarında yaptıkları yazışmalarda, Hümeyra E'nin ölümüyle ilgili "Bir Türk daha azaldı" ifadesini kullandığı basına yansımıştı.

Westerbeke, Hümeyra E'nin ölümü üzerine kullanılan ifadenin kınanması gerektiğini ve "aşağılayıcı" olduğunu söylemiş, polislerin kınandığını ve haklarında başlatılan soruşturmanın sürdüğünü kaydetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Velhasıl-ı Kelam 3 yıl önce Şikayet Et
    Özür dilese ne olur. Adamların fıtratı bu. Biz bunları bilerek işimizi en iyi şekilde yapmamız gerekir. Bu kadar bizi düşman gören varken enerjimizi başka yere harcamamalıyız.
    Cevapla
  • erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul sözleşmesi yok muydu orda ?
    Cevapla
  • erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    hollanda ne guzel ozgur ulke diyenler , sizi şöyle kenera alalım
    Cevapla
  • tito 3 yıl önce Şikayet Et
    heyelan olup denize karışasıca mikrop ülke ulan dua edin komşumuz değilsiniz sizi sinek gibi ezeriz işgal ederiz sizi 1 günde
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bizler 1 ölüruz bin diriliriz.ama sen osmanlı imparatorluğunun sana yaptığı iyiliği ne çabuk unuttun hollanda yazik sana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?