İspanya'da sosyal mesafesiz kovid deneyi: Binler bir araya geldi!

Koronavirüs salgının bulaşımını araştırmaya çalışan İspanya'da sosyal mesafe kuralının kaldırıldığı bir konser organizasyonu düzenlendi.

GİRİŞ 29.03.2021 17:31 GÜNCELLEME 29.03.2021 17:31

Koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi ve büyük topluluklara izin verilmesi halinde oluşabilecek senaryoları görmek için devlet destekli deneyler Avrupa'nın farklı ülkelerinde devam ediyor.

Bu kez İspanya'nın Barcelona kentinde koronavirüs testi negatif olan 5 bin kişi aylar sonra ilk kez konser deneyimi yaşadı.

SOSYAL MESAFEYİ KALDIRDILAR

​Saint Jordi Arena'da cumartesi günü düzenlenen Love of Lesbian grubu konseri öncesi herkes koronavirüs ve antijen testinden geçti, yalnızca telefonuna sonucun negatif çıktığına dair kod gönderilenler alana kabul edildi. Sağlık çalışanları ve organizatörler de işbirliğiyle test sürecini hızlandırdı, üç farklı bölgede 80 hemşire görev yaptı.

Alana girişte ateş ölçümü yapıldı, testi pozitif çıkanlar konsere alınmazken bilet paraları iade edildi. Konser esnasında da FPP2 cerrahi maskesi takılması şart koşuldu. Sosyal mesafe ise gözetilmedi. Maske ve test ücreti bilete dahil edildi.

DURUMLAR TAKİP EDİLECEK

Konuya ilişkin açıklama yapan Germans Trias i Pujol hastanesi doktorlarından Josep Maria Libre, "Önümüzdeki 14 gün boyunca kaç dinleyicinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını takip edip rapor edeceğiz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak